6 Август, 2013 23:45 2 635 0

Подвиг: Лудогорец играе най-малко в Лига Европа

  • успех-
  • лудогорец-
  • лига европа
Подвиг: Лудогорец играе най-малко в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Лудогорец проби в плейофите на Шампионската лига, след като на реванша в Белград победи Партизан с 1:0. Голът дойде в 88-ата минута от дузпа, която Христо Златински реализира без колебание и донесе много радост на всички футболни фенове у нас.

В първия мач българският шампион победи с 2:1 и така с общ резултат 3:1 продължава напред към елиминационната фаза за влизане в групите на най-престижния клубен турнир.

След равностойна първа част и 0:0 на почивката, през второто полувреме Партизан създаде един куп положения и определено на доста моменти надигра Лудогорец. Още повече и късметът бе на страната на българите, които се разминаха с автогола, спасиха се след изчистване от голлинията, а в края на срещата получиха и правото да изпълнят дузпа.

След като оцеляха при свирепия натиск на домакините, разградчани организираха контраатака, при която Витиня пусна към Безяк. Нападателят бе бутнат в гръб от Маркович, което предизвика реферът Алан Кели да отсъди дузпа.

Златински бе безкомпромисен от бялата точка 2 минути преди края и прати разградчани в плейофите за включване в Шампионската лига.

Сега дори и да отпадне на последното стъпало обаче българският отбор ще участва поне в групите на Лига Европа и ще остане по европейските терени до средата на декември. В петък ще стане ясен и съперникът на Лудогорец за срещите, които ще се играят на 20/21 и 27/28 август.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА