Last news in Fakti

5 Декември, 2022 23:08 1 435 2

Бразилия и Хърватска ще излъчат един от полуфиналистите тази година

  • бразилия-
  • хърватия-
  • катар 2022

Двата тима си осигуриха местата на 1/4-финалите в Катар

Бразилия и Хърватска ще излъчат един от полуфиналистите тази година - 1
Снимка: БГНЕС

Бразилия и Хърватска е поредният 1/4-финален двубой на тазгодишното издание на световното първенство по футбол.

Шахматистите“ се справих днес след 1:1 в редовното време и 2:3 след дузпи с отбора на Япония. Азиатците за пръв път в надпреварата се оказаха напред в резултата и това сякаш ги лиши от най-силното им оръжие, а именно елемента на изненадата.

Селесао“ пък разгроми с 4:1 Южна Корея след шеметни първи 45 минути, в които паднаха всички попадения за южноамериканците.

Мачът е насрочен за 9 декември от 17:00 часа българско време, а победителят ще срещне по-добрия тим измежду Нидерландия и Аржентина, които ще играят в същия ден, но от 21:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десо

    0 0 Отговор
    Кво е това малоумно заглавие?!
  • 2 До автора на тази статия

    2 0 Отговор
    Едно от имената, при които имаше най-големи спорове, беше Хърватия. Защото тук оказва влияние наименованието на държавата и в сръбския език. Заради това ще чуете понякога субстантивирано, превърнато в съществително, прилагателното име и се казва Хърватска, което най-много ме дразни.
    Дразнещото е, че спортните журналисти не искат да се съобразят, че наименованието на държавата в български не е Хърватска, а Хърватия.