Last news in Fakti

7 Декември, 2022 20:03 1 410 1

Пламен Константинов: Безсмислено е да говорим за следващия олимпийски цикъл, когато настоящият все още е актуален

  • пламен константинов-
  • българия-
  • олимпийски игри

Националният селекционер се готви за много натоварена 2023 г.

Пламен Константинов: Безсмислено е да говорим за следващия олимпийски цикъл, когато настоящият все още е актуален - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол за мъже се готви за началото на една от най-натоварените си години през следващия сезон, защото предстоят цели три турнира, в които една от основните цели е спечелване на квота за Олимпийските игри в Париж. Новият национален селекционер - Пламен Константинов, е изненадан от кандидатурите на своите конкуренти за поста, в които всички са говорели за фокус върху следващия квалификационен цикъл, а не върху настоящия.

В изразените предварителни коментари и мнения от различни треньори и специалисти се говореше предимно за дългосрочна стратегия с идеята, че следващата година е невъзможна за националния ни отбор да се класира на Олимпийски игри или да постигне добър резултат. Всички говореха за работа в дългосрочен план, където се вижда по-голяма перспектива. Аз обаче мисля, че в момента дългосрочната перспектива трябва да бъде оставена на заден план и да се говори само за следващата година. Това е правилното. По време на предолимпийска година да говорим за следващия олимпийски цикъл, според мен е безсмислено. Трябва да се направи опит да се извлече максимумът от този дълъг и тежък сезон за националния отбор. Това са три отделни турнира - всички са тежки, с много мачове, с пътувания, с противопоставяне на най-добрите отбори в света и в Европа. Затова за мен разговорите за след 2023-а и за дългата перспектива трябва да бъдат оставени на заден план. А сега да се концентрираме само върху много тежката и много важна 2023 г.“, каза той в интервю за страницата на БФВ.

2022 г. се оказа една от най-тежките в цялата история за родния волейбол, но това въпреки всичко са процеси на трансформация, които периодично се случват на почти всички спортни нации.

Догодина „лъвовете“ ще се включат в Лигата на нациите, Европейското първенство и Олимпийските квалификации.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джони Вайсмюлер

    0 0 Отговор
    И този е национален треньор?....Сигурно е убеден че волейбола започва и свършва с неговата особа..?.Не е ли запомнил в НСА че подготовката е с поколение напред...?