Last news in Fakti

8 Декември, 2022 20:03 1 519 2

Феновете в Катар са покрили едва 60% от очакванията на организаторите за Мондиала

  • катар 2022-
  • световно първенство

За първите две седмици от надпреварата се очакваха над 1,2 млн. гости, но всъщност пристигнаха много по-малко

Феновете в Катар са покрили едва 60% от очакванията на организаторите за Мондиала - 1
Снимка: БГНЕС

Думите на президента на ФИФА - Джани Инфантино, че световното първенство в Катар е най-доброто в историята, започват да олекват все повече, след като днес Reuters публикува данните от доклад на Върховния комитет за доставки и наследство (SC), според който за първите две седмици от Мондиала са пристигнали много по-малко гости, отколкото са били предварителните очаквания.

Организаторите предвиждаха, че за груповата фаза и 1/8-финалите ще посрещнат около 1,2 млн. души, но официалните данни сочат, че броят им едва е достигнал 765 хил.

Пикът, както по традиция става на световните първенства, винаги е по време на груповата фаза, защото именно тогава има най-много участници.

Актуалните данни сочат, че броят на футболните фенове ще се свие наполовина за 1/4-финалите, което означава, че през предстоящия уикенд ще има не повече от 300 хил. гости в Катар, които ще са там специално за мачовете.

В същото време SC твърди, че са продадени 3,09 млн. билета до самия финал на 18 декември. Всички те са собственост на 1,33 млн. различни запалянковци.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    6 1 Отговор
    Катар 100% е виновен (няма нищо общо с отвращението на западните фенове, от собствените им отбори които използваха някакви "специални" жестове и пози, които са научили в лекции по индоктринация, в които са прекарали повече време, отколкото в тренировки на терена).
  • 2 Гацо

    1 0 Отговор
    Като нема пиение тия кво сакат...