Last news in Fakti

13 Декември, 2022 19:03 1 302 7

Цената на „Колежа“ набъбна до 63 млн. лв.

  • ботев пловдив-
  • пламен райчев

Стадионът на Ботев Пловдив е напът да се превърне в един от най-скъпите у нас

Цената на „Колежа“ набъбна до 63 млн. лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Стадион „Христо Ботев“ в Пловдив е напът да се превърне в едно от най-скъпите спортни съоръжения у нас, след като днес зам.-кметът на града - Пламен Райчев, обяви пред Plovdiv News, че Общината ще иска нов заем от държавата на стойност 26 млн. лв.

Така общата стойност на „Колежа“ ще достигне внушителните 63 млн. лв., за да бъде вкаран в пълноценна експлоатация.

Местните междувременно започват все по-сериозно да се притесняват, че строящият се близо 10 години стадион се превръща в една от схемите за източване на средства. Дълговете, които пловдивчани трупат, ще тежат върху бюджета за десетилетия напред.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бачо

    14 0 Отговор
    Че някой да не е очаквал нещо друго,все пак да не забравяме къде живеем,страната на неограниченото крадене
  • 2 браво бе

    8 0 Отговор
    СПОРТ НЯМА НИКАКЪВ КАКТО И РЕЗУЛТАТИ ЗА ФУТБОЛ ДА НЕ ГОВОРИМ!!!!!,ИМА КРАДЛИВИ МИНИСТРИ ФЕДЕРАЦИ И СТРОЙБА ЗА МИЛИОНИ НА НИКОМУ НЕ НУЖНА????

    Коментиран от #4

  • 3 Зевзек

    7 0 Отговор
    С колоко места/седалки/ ще е този стадион? Да не се окаже, че е 10 пъти по-скъп отколкото са седалките на стадионите в Катар.
  • 4 Дарвин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "браво бе":

    Да го закриваме спортното министерство и да спира това прахосване на пари. И без това мнозинството от децата няма къде да спортува и няма кой да гги тренира.
    ,
    За мен едно обикновено спортуващо за здраве българско дете, коеот е с посрдствен резултат. Струва повече от 100 златни олимпийски спортисти/медали/. Важното е България да развива масов спорт за здраве, а не да преследва олимпийски медали. По-добре 10 000 спортуващи за здраве и удоволствие деца, отколкот един оломпийски шампион. Какво остава за олимпийци класирани на "първите" 3 места, ама отзад напред.
  • 5 Зевзек

    3 0 Отговор
    Някой, ако знае да каже, колко от тези 65 млн. са "отишли" в нечие чекмедже.
  • 6 Ганчо зубидрен

    1 0 Отговор
    Няма друга държава, която да финансира строежа на нов стадион, на пъпа на града. Стария трябваше да се срине и на негово място да се строят нови сгради, а нов да се прави накрая на града. От южната страна на околовръстното има място. На север също.
  • 7 Читател

    2 0 Отговор
    Нали Титанът от Банкя,прати СПЕЦИАЛИСТ.
    Да видим кога и по-точно дали ще го построят...