17 Декември, 2022 10:03 1 663 2

IFFHS пренебрегна Ливърпул и Реал Мадрид за сметка на бразилски клуб в класацията за най-добрите тимове в света

  • реал мадрид-
  • ливърпул-
  • фламенго-
  • палмейрас

Цели два отбора от Бразилия са в топ 3 за отминаващата си 2022 г.

IFFHS пренебрегна Ливърпул и Реал Мадрид за сметка на бразилски клуб в класацията за най-добрите тимове в света - 1
Снимка: БГНЕС

Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) официално публикува доклада си за най-добрите клубове в света за отминаващата си 2022 г., а там лидер е Фламенго след триумфа в Копа Либертадорес.

Математиците са дали 305 точки на клуба, което е с 8 повече от актива на Ливърпул, който се нарежда на 2 позиция в тази класация.

Поредна изненада е, че Палмейрас се нарежда на третото място с 294 точки, въпреки че достигна само до третото място на местната континентална надпревара.

Носителят на Шампионската лига в Европа - Реал Мадрид, е поставен чак четвърти с 275 пункта.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стиви Джи

    0 1 Отговор
    Ливърпул е Велик клуб!
  • 2 един друг

    1 0 Отговор
    От над 10 години европейските клубове побеждават латино отборите на световното клубно първенство с лекота, независимо дали отбора е от Бразилия или Аржентина. Класацията не струва.