Last news in Fakti

3 Януари, 2023 23:03 1 127 1

Барселона спешно свива бюджета за заплати с €200 млн., защото започва да плаща глоби

  • барселона

Авантюристичното трансферно лято все още е мистерия за футболните анализатори

Барселона спешно свива бюджета за заплати с €200 млн., защото започва да плаща глоби - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовите проблеми се завръщат за Барселона с нова сила през януари, след като Diari Ara съобщи, че клубът загуби няколко дела за нарушаване на лимита за заплати. Твърди се дори, че по спешност може да се наложи свиване на разходите от този сегмент с внушителните €200 млн.

„Каталунците“ бяха глобени с €800 хил. за контрактите на Дани Алвеш от миналия сезон, подновяването на отношенията с Роналд Араухо и привличането на Андреас Кристенсен.

Освен споменатите обаче има още 8 нови попълнения със своите солидни възнаграждения, а в допълнение бяха платени и общо €153 млн. по трансферите на Рафиня, Роберт Левандовски и Жул Кунде.

Слуховете в Испания са, че „Барса“ може да се принуди да продаде някои от новопристигналите играчи наред с други, нарочени за гонене от самия Жоан Лапорта.

Вече стана ясно, че президентът активира куп финансови лостове, продавайки огромни части от почти всеки актив на Барселона, без да се вземат предвид дългосрочните вреди, които биха нанесли подобни действия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.