6 Януари, 2023 19:03 2 140 0

Стеф Къри за ново правило в NBA: Изобщо не го разбираме!

  • стеф къри-
  • nba

Звездата на Голдън Стейт е объркан от нововъведението

Стеф Къри за ново правило в NBA: Изобщо не го разбираме! - 1
Снимка: БГНЕС

Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада стана обект на критики от страна на една от легендите в баскетбола - Стеф Къри, заради въвеждането на ново правило в играта.

Това ново правило, уверявам ви, още не можем да го разберем“, каза звездата на Голдън Стейт Уорирърс през NBC след успеха със 122:119 срещу Детройт Пистънс.

Ето и дефиницията на въпросния регламент, предложена от NBA:

От началото на сезон 2022/23 в NBA ще се налага наказание за фаул при отнемане (фаул, при който бранител не отиграва топката), за да се спре развитието към възможност за стрелба (това става, когато след смяна на владеенето, нападащият тим продължително напредва с топката, докато има предимство в скоростта на играта, срещу позицията на бранителите или и в двата случая), нападащият тим ще получава едно свободно хвърляне, което може да се прави от всеки играч от офанзивния тим, който участва в играта по време на нарушението. Нападащият тим ще си връща владението върху топката. Защитаващият играч, който извършва нарушението, ще бъде считан за извършващ обикновен персонален фаул.

Къри все пак заяви, че няма да има проблем с новия регламент, ако бъде прилаган еднакво за всички отбори и състезатели.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА