Last news in Fakti

16 Януари, 2023 12:45 1 383 0

Погнаха 27 футболисти заради залози

  • футбол-
  • заложи-
  • полиция-
  • полицаи

Става дума за 25-ма професионални играчи от елита на Нидерландия Eредивизи и първа дивизия, както и двама от третото ниво на футбола в страната

Погнаха 27 футболисти заради залози - 1

Властите в Нидерландия са идентифицирали 27 футболисти през последните месеци, които са залагали на мачове, в които са взели участие или в срещи, в които техният клуб участва.

За акцията съобщи нидерландската радиотелевизионна корпорация (НТК), позовавайки се на доклад, изготвен от специално звено на Органа по хазарта, което има за цел да реагира на сигнали за евентуално уреждане на мачове.

Подобни действия са криминално престъпление. Става дума за 25-ма професионални играчи от елита на Нидерландия Eредивизи и първа дивизия, както и двама от третото ниво на футбола в страната.

Според доклада, някои футболисти залагат на двубои с тяхно участие, други - на мачове от своята лига, но с участието само на съперници. Освен това бяха идентифицирани играчи, които са направили и двата вида залози.

"В някои случаи залозите са били толкова подозрителни, че информацията е била незабавно предадена на полицията за допълнително разследване", отбелязва НТК.

Не се съобщава как протича разследването, като за момента не се разкриват имената на футболистите, които са залагали на мачове. Засега не се съобщава за арестувани.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА