Last news in Fakti

20 Януари, 2023 08:00 1 002 0

Лудогорец с интерес към испански защитник на Олимпиакос

  • гонсало авила-
  • футбол-
  • лудогорец-
  • олимпиакос-
  • бранител

Разградчани се нуждаят от подсилване по фланговете в отбраната след раздялата със Сисиньо

Лудогорец с интерес към испански защитник на Олимпиакос - 1

Лудогорец проявява интерес към привличането на испанския защитник Гонсало Авила, който е по-известен като Пипа. 24-годишният футболист е собственост на гръцкия гранд Олимпиакос и действа като десен бранител. Разградчани се нуждаят от подсилване по фланговете в отбраната след раздялата със Сисиньо.

“Орлите” преговаряха с Ривър Плейт за бранителя Алекс Виго, но за момента удрят на камък за привличането на аржентинеца. Лудогорец получи отказа и за плеймейкъра Висенте Таборда, който е собственост на другия аржентински гранд Бока Хуниорс, но играе като преотстъпен в Платенсе.

Гонсало Авила е юноша на Еспаньол, като има 7 мача за “папагалчетата”, а в Испания е играл още и за Химнастик. За момента най-усшеният му период е 2020 - 2022 година, когато носи екипа на английския Хъдърсфийлд. След това преминава в Олимпиакос. За гръцкия гранд до момента през сезона има 11 мача в първенството и 9 в евротурнирите, но за последно е бил на терена на 13 ноември при нулевото равенство с АЕК в Суперлигата.

Лудогорец ще има конкуренция за подписа на играча в лицето на Елче. Медиите в Испания съобщават, че последният в Ла Лига води преговори за Пипа, а желанието на защитника е именно завръщане в родината му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА