Last news in Fakti

21 Януари, 2023 08:00 1 189 1

Ювентус има 30 дни да обжалва тежката санкция

  • ювентус-
  • футбол-
  • наказание-
  • съд-
  • серия а

Федералният апелативен съд наложи доста тежка санкция на "бианконерите", отнемайки 15 точки от актива на тима, макар прокурорът Джузепе Кине да бе поискал отнемане на 9 точки

Ювентус има 30 дни да обжалва тежката санкция - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус побърза да излезе с изявление относно наказанието, което бе наложено на клуба заради финансови нарушения по време на предишното ръководство. Федералният апелативен съд наложи доста тежка санкция на "бианконерите", отнемайки 15 точки от актива на тима, макар прокурорът Джузепе Кине да бе поискал отнемане на 9 точки. Торинци веднага обявиха, че ще обжалват това наказание.

"Днешното решение на Федералния апелативен съд представлява несправедливо отношение към Ювентус и неговите директори в сравнение с всички останали клубове. Внимателно ще прочетем какви са мотивите на съда, преди да внесем обжалване пред Спортния гаранционен съвет. Искаме да напомним, че Ювентус и директорите на клуба са обвинени в нарушение на правило, което няма нищо общо със спорта и това вече бе доказано. Смятаме, че това решение е явна несправедливост към клуба и милионите му фенове, и вярваме, че тя ще бъде поправена на следващото съдебно ниво", обявиха от клуба.

Сега Ювентус ще има 30 дни след обявяване на мотивите да обжалва въпросното решение на съда пред Спортния гаранционен съвет към Италианския олимпийски комитет, който е най-висшата спортна съдебна инстанция в страната. От там обаче не могат да отменят наказанието на торинци, а могат единствено да върнат делото за преразглеждане във Федералния апелативен съд. И това може да се случи само, ако има формално нарушение на съдебните правила.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    4 0 Отговор
    А нашто МЕНТЕ кого ще ги накажат за финансови измами? И специално направиха нова лига за тях.