Last news in Fakti

25 Август, 2013 18:01 1 184 1

Дани Сордо спечели шеметното Рали Германия

  • сордо-
  • "ситроен"-
  • рали германия
Дани Сордо спечели шеметното Рали Германия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Даниел Сордо със "Ситроен" спечели рали Германия, девети кръг от световния шампионат по автомобилизъм. Сордо завърши с общо време от 3:15:19.4 часа и заслужи първа победа в кариерата си.

Испанецът стартира деня с минимален аванс от по-малко от секунда пред Тиери Нювил с "Форд", но белгиецът не успя да отговори на темпото в последните две скоростни отсечки и в крайна сметка финишира втори на 53.0 секунди.

Трети остана Мико Хирвонен (Финландия) със "Ситроен" на 2:36.1 минути зад победителя.

При екипите "Ситроен" триумфира за 11-а поредна година в Германия, като осем от победите са на Себастиан Льоб (Франция), който през този сезон участва само в определени състезания и не стартира в Трир.

Себастиан Ожие (Франция) с "Фолксваген", който финишира извън десетката след сериозно забяване заради повреда в окачването във втория ден на състезанието, е убедителен лидер в генералното класиране със 184 точки. Втори е Нювил със 109 точки, а Латвала е трети с 98 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maurice

    2 0 Отговор
    Абе този Хирвонен уж беше голяма работа, голям талант, пък като отиде в Ситроен нищо не направи 2 години и половина. Щом като дори Дани Сордо не може да пребори, да не говорим за пилотите на Форд, които са доста по-слаб автомобил от Ситроен, че и дори Форд не е заводски отбор вече. Съмнявам се, че Хирвонен може да бие дори Царски с неговата Ланча