Last news in Fakti

26 Август, 2013 11:23 1 561 2

Кобрата: Кличко не е нещо повече от мен

  • кубрат пулев-
  • бокс-
  • кличко

Боксьорът отдавна се чувства равен с претендента си

Кобрата: Кличко не е нещо повече от мен - 1
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев се завърна в България, след победата над Тони Томпсън, която го превърна в официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация, която в момента е притежание на Кличко.

Ето какво каза българският боксьор на летище „София”:

"Една защита на колана си е доста сериозно и трудно, като тренировки и постижения. Да се стигне до това ниво не е никак лесно. Тази победа я чувствам за цяла България. Това е една от най-важните ми победи, която ще остане в историята. Успех срещу опасен противник. Самият мач и победа беше много ценна. Не случайно ме извежда до мач за титлата.

По-близо от мач с Кличко няма накъде. Сега е въпрос на време. Може би най-много да направя още един мач. Живот и здраве ще видим. Нека видим кой ще победи между Кличко и Поветкин. Не може да се прогнозира на сто процента. Отдавна се чувствам равен с Кличко и другите големи имена, и не мисля, че те са нещо повече от мен. Напротив, аз съм българин и съм по-силен от тях.

Въпрос е на подготовка, не е лошо да направя още един или два мача. Трябва да бъда реалист. Не искам да се изправя срещу него, да взема няколко милиона и да се прибера. Не го правя само за парите. И парите са важни, но въпросът е да изляза, да го бием и да вземем световната титла в България. Най-вероятно мача с Кличко ще е в Европа, защото и двамата сме европейци.”, каза Кобрата на летището.

"Това си говорихме с брат ми, все още не мога да осъзная какво направихме. Гледаме ранглистата, а в нея Владимир на първо място, Витали на второ, аз съм на трето. Всички други големи имена, олимпийски шампиони, са под мен. Всичко това се дължи на упоритост, труд и вяра. Много работа, тренировки и до известна степен късмет, Божа работа.

Не се връщам към Олимпиадата в Пекин. След нея станах европейски шампион. Като ме подсети някой помня, че всички ме бяха отписали, бях приключил. Още веднъж ще кажа, че никога човек не трябва да бърза да отписва. Човек трябва да изчака, да види и тогава да преценява. Аз още един път ще го кажа, изключително се радвам, че българите оценяват това, което правя и постигам. Благодаря на всички българи, това е моята енергия, това ми дава сили да продължа нагоре. За мен това е истинското, не парите и славата. Когато виждам, че радвам хората, ме прави щастлив и ми дава сили", допълни Пулев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stone Kold

    0 0 Отговор
    ajdeee poverva si ve4e..........
  • 2 '''''VIP VAG''''' (kam komentar 1)

    0 0 Отговор
    Bate ti si golemec