Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 19:02 708 0

Виктория Томова премина първия кръг на квалификациите в Доха

  • виктория-
  • томова-
  • тенис-
  • катар-
  • доха

Марина Заневска се отказа заради травма

Виктория Томова премина първия кръг на квалификациите в Доха - 1
Снимка: БГНЕС

Първата ракета на България при жените Виктория Томова премина първия кръг на квалификациите на турнира по тенис на твърда настилка в Доха. Българката спечели със 7:5 първия сет срещу Марина Заневска, когато белгийката се отказа заради травма, предава БТА.

Томова допусна пробив в първия гейм на мача, но моментално отговори с рибрейк. След това тя бе много солидна в играта си и успя да запише нов пробив в 12-ия гейм, който ѝ донесе спечелването на първата и единствена част на мача.

Във втория кръг на квалификациите Томова ще играе с американката Лорън Дейвис, който постигна двусетова победа над Анхелина Калинина от Украйна.

Дейвис и Томова са играли веднъж помежду си. Това се случи в първия кръг на Откритото първенство на САЩ през 2021 година, като американката спечели в три сета.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА