Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 07:58 3 671 4

Състоянието на Костомаров остава нестабилно

  • роман костомаров

Много лоши новини за Костомаров

Състоянието на Костомаров остава нестабилно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Състоянието на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров леко се е стабилизирало след рязкото влошаване, настъпило миналата нощ, съобщават руските медии.

Според източник на "Известия" Костомаров има известно подобрение. Лекарите предполагат, че влошаването на състоянието му е реакцията на тялото от стреса.

През нощта на 15 февруари руският фигурист се е влошил след ампутация на пръсти на ръцете. Операцията е преминала успешно, но след нея той е престанал да диша самостоятелно. До сутринта руснакът е бил поставен под упойка. Лекарите се страхуват за левия му бял дроб, в който се наблюдава голямо количество фиброза.

Вчера руските медии съобщиха, че докторите са успели да спрат инфекцията навреме, след като са отстранили само няколко пръста на ръцете му. На 7 февруари стана известно, че Костомаров е с ампутиран ляв крак. Той беше приет в болница на 10 януари заради усложнения след пневмония и оттогава лекарите се борят за живота му.

На зимните олимпийски игри в Торино 2002 46-годишният Костомаров спечели златен медал заедно с Татяна Навка при танцовите двойки. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на сериите Гран При, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жссттт

    3 9 Отговор
    Стига сте ти занимава ли с тоя , се едно е бил на фронта .

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Съдба

    4 4 Отговор
    А когато агитираше да се убиват украинци се мислеше за богопомазан и безсмъртен.