Last news in Fakti

16 Септември, 2013 20:49 1 889 0

Генуа е на „грифоните”

  • генуа-
  • дженоа-
  • грифоните-
  • серия а-
  • обзор-
  • сампдория-
  • дерби

Фиорентина загуби звездата си Марио Гомес за два месеца

Генуа е на „грифоните” - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Дженоа спечели едно от двете дербита от третия кръг от италианската Серия „А”, разбивайки градския си съперник Сампдория с 3:0. Още в 9-ата минута Лука Антонини даде преднина на „грифоните”, за които бе много важно да защитят честта си и да спечелят мача за Генуа. В 50-ата минута Калайо направи 2:0, а малко след това Лоди оформи крайния резултат след чудесно изпълнен пряк свободен удар. Това бяха първи три точки за Дженоа, които се изкачиха до 14-а позиция във временното класиране. Сампдория е на 17-а позиция с 1 точка.

В другия ключов сблъсък от кръга един срещу друг се изправиха Интер и Ювентус. „Дербито на Италия”, което в последните години загуби ореола на такова, завърши без победител – 1:1. „Новият” Интер на Валтер Мадзари поведе в 73-ата минута, но още в следващата атака Артуро Видал изравни и смълча препълнения „Сан Сиро”. Тимът на Антонио Конте записа първо равенство през новия сезон и отстъпи първото място на Наполи, който има актив от 9 точки.

Неаполитанците се справиха с Аталанта у дома с 2:0. Другият тим от Милано – Милан, завърши наравно 2:2 при гостуването си на Торино. „Росонерите” трябваше да минат през деветте кръга на Ада, за да спечелят точката. Две минути преди края те изоставаха с два гола, но попадения на Мунтари в 88-ата и Балотели в 96-ата ги спасиха от поражение. Така момчетата на Масимилиано Алегри продължават с колебливото си представяне от началото на сезона и имат само една победа от три кръга.

Фиорентина пък загуби звездата си Марио Гомес за два месеца. Нападателят получи контузия на дясното коляно и ще отсъства няколко кръга от Серия „А”. И за да е пълен ужаса за тима от Флоренция, съперникът им Каляри изравни резултата в 89-ата минута и си тръгна с точка от „Артемио Франки”.

Вижте всички резултати от третия кръг на Серия „А”:

Интер – Ювентус 1:1
Наполи – Аталанта 2:0
Торино – Милан 2:2
Фиорентина – Каляри 1:1
Верона – Сасуоло 2:0 (Николай Михайлов остана резерва)
Лацио – Киево 3:0
Ливорно – Катания 2:0
Удинезе – Болоня 1:1
Сампдория – Дженоа 0:3
Парма - Рома 1:3


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА