Last news in Fakti

25 Септември, 2013 14:03 861 0

Галатасарай уволни Фатих Терим

  • галатасарай-
  • фатих терим-
  • уволнение

Според турските медии фаворит за поста на Терим е бившият наставник на Интер и Манчестър Сити Роберто Манчини

Галатасарай уволни Фатих Терим - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Турският гранд Галатасарай уволни треньора си Фатих Терим. 60-годишният специалист е отказал да поднови договора си, което е накарало шефовете на „Джим бом“ да вземат това решение. Тимът от Истанбул започна разочароващо местното първенство, записвайки 3 равенства в първите четири кръга. В Шампионска лига пък отборът загуби по катастрофален начин у дома с 1:6 от Реал (Мадрид) в първия кръг на надпреварата.

„След отказа на Фатих Терим да поднови договора си за две години ние стигнахме до това решение. Длъжни сме преди всичко да запазим ценностите на клуба и да ги предадем на следващите поколения. Благодарим му за приноса към отбора и му желаем успехи с националния тим на Турция“, се казва в официалното обръщение.

Преди месец Императора прие длъжността национален селекционер, надявайки се успешно да съвместява двете длъжности.

Според турските медии фаворит за поста на Терим е бившият наставник на Интер и Манчестър Сити Роберто Манчини. Само след седмица на Галатасарай предстои изключително важен сблъсък в Шампионската лига, който до голяма степен ще даде отговор на въпроса дали тимът ще играе в Европа и на пролет. Турските шампиони гостуват на Ювентус в Торино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА