Last news in Fakti

27 Септември, 2013 16:29 1 949 0

Световноизвестният катерач Дейв Греъм откри космическа боулдър зала в София

  • катерач-
  • дейв греъм-
  • космическа-
  • боулдър зала

Холивудската звезда Келан Луц се увери лично в уменията на катерача

Супер модерна зала за боулдър катерене с космически дизайн се откри късно снощи с грандиозно MAXIM & BOUDERLAND парти. Дейв Греъм, един от най-добрите катерачи в света, премина маршрути с категория 8b, които са едни от най-тежките в този спорт,  с което даде старт на изкачванията в новооткритата зала BOUDERLAND.   

Изключителните умения на Дейв бяха наблюдавани лично и с огромен интерес от друга световна звезда - холивудския секссимвол Келан Луц, познат на българските фенове от вампирската сага „Здрач”. Той се откъсна за час от натоварения си график покрай снимките в Бояна на „Непобедимите 3”, за да се запознае отблизо с модерните съоръжения на BOUDERLAND. 

Залата в Paradise Center е изградена на обща площ от 850 квадратни метра, а стените са предимно тип боулдър, с над 150 различни маршрути. BОULDERLAND е уникалнo по рода си пространство не само у нас, но и в световен мащаб, с въвеждането за първи път на светещи хватки. За неповторимата атмосфера допринася и уникалният космически дизайн, разработен от специалистите на WALLTOPIA.

BOULDERLAND бе официално открита с грандиозно MAXIM парти, което събра на едно място повече от 200 гости, а голяма част от тях лично тестваха боулдър стените. За да се потопят в атмосферата на залата и да се докоснат до адреналина от  катеренето в BOUDERLAND бяха снощи бизнесменът Христо Сираков, Жени Калканджиева, топмоделът Виктория Джумпарова, Асдис Ран, Юлия Кулиш, Ива Атанасова, актьорите Силвестър Силвестров и Косьо Лунгов, Диана Любенова и съпругът й Лес Уелдън, Памбос Агапиос и съпругата му Мария, Митко Павлов. За доброто настроение на гостите се погрижиха водещият Део и Дейв Греъм с личните си DJ компилации, миксирани специално за събитието.

Повече за Дейв Греъм

Дейв Греъм е роден в щата Мейн, САЩ през 1981г. Развитието си като катерач започва на петнадесет годишна възраст в зала за катерене, но бързо се отправя към по-предизвикателните скали и боулдъри. Той лично се възприема себе си като номад, защото е покорил множество популярни класически турове и е стигнал чак до най-трудните маршрути като The Story of Two Worlds (боулдър в Швейцария), The Fly (в Ню Хемпшир) и The Island (боулдър във Франция.)

Дейв развива и проекта Тhe Island, който цели да събира маршрути от целия свят и впечатленията за тях от страна на катерачите.  Въпреки че се включва в състезания по катерене, Дейв основно катери скали и боулдъри (ниски скали, за които не е нужна осигуровка). В рамките на престоя си у нас той ще демонстрира пред феновете техники за катерене и ще покори Рила и пещерата Проходна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА