Last news in Fakti

1 Октомври, 2013 16:19 924 0

Край на доминацията на Юве?

  • серия а-
  • обзор-
  • доминация-
  • ювентус

Обзор на шестия кръг на италианската Серия А

Край на доминацията на Юве? - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Ювентус спечели две поредни титли в Италия. Тимът на Антонио Конте прави всичко възможно, за да спечели трета такава, която ще бъде историческа. Какво е мнението на другите отбори, обаче?
За разлика от миналия сезон, в който „бианконерите“ нямаха сериозен конкурент за скудетото, то през този има няколко, които са достатъчно класни и амбицирани, за да свалят „Старата госпожа“ от трона.

В последния шести кръг на Серия „А” 5-звезден Рома победи гостуващия Болоня с 5:0 и стана единствения тим с пълен актив от точки – 18. Жервиньо вкара два гол за успеха на „джалоросите” и продължи с чудесното си представяне след трансфера от Арсенал. Възпитаниците на Руди Гарсия изглеждат по-силни от всякога и за разлика от миналите кампании, в които редуваха силни със слаби мачове, то сега показват постоянство. В следващия кръг Рома гостува на Интер.

Наполи победи Дженоа с 2:0 като гост и уволни треньора на домакините Фабио Ливерани. На негово място бе назначен Гасперини. Неаполитанците записаха пета победа в първенството и по всичко изглежда, че ще дадат отпор на Юве през този сезон. Въпреки че Рафаел Бенитес е турнирен играч, той едва ли ще пренебрегне местното първенство.

Ювентус, от своя страна, победи градския съперник Торино с 1:0, но за пореден път не впечатли с представянето си. Въпреки това „бианконерите” взеха важна победа, която ще им даде самочувствие преди неделния мач с Милан. Рано е да се каже дали Юве ще спечели титлата и през този сезон. Но Конте се нуждае от няколко класни попълнения през зимата, защото предстоят важни двубои в Шампионската лига. Изповядваната от него схема 3-5-2 е всичко друго, но не и плашеща противниците. Липсата на качествени крила и идея в офанзивен план си пролича в мачовете срещу Байерн през миналия сезон. А ако „Старата госпожа” иска да постигне нещо значимо в „Лигата на богатите” и Серия „А”, ще трябва да промени нещо.

Интер записа изненадващо равенство срещу Каляри и пропусна възможността да се изкачи на втора позиция във временното класиране. Лацио също стъпи накриво, правейки 2:2 като гост на новака Сасуоло. „Нерадзурите” обаче „спретнаха” боеспособен отбор, най-силният играч от който е треньорът Мадзари. Въпреки това едва ли Интер ще има сили за скудетото още през първия сезон на бившия наставник на Наполи. Зона Шампионската лига е по-реалистична цел. Същото важи и за Лацио, който отстъпва по класа на големите в Италия.

Фиорентина направи 2:2 с Парма, допускайки гол в последните секунди на срещата. Милан спечели едва втората си победа през сезона, триумфирайки у дома срещу Сампдория. Амбициите на двата тима към този момент не са свързани със скудетото.

Едно е ясно – италианската Серия „А” е по-интересна от всякога. Юве е големият фаворит за трофея, но конкурентите са по-силни и амбицирани от миналия сезон. Очакват ни интересни кръгове.

Вижте всички резултати от 6-ия кръг, както и програмата за седмия:

Дженоа – Наполи 0:2
Милан – Сампдория 1:0
Торино – Ювентус 0:1
Аталанта – Удинезе 2:0
Каляри - Интер 1:1
Катания – Киево 2:0
Верона – Ливорно 2:1
Сасуоло – Лацио 2:2
Рома – Болоня 5:0
Фиорентина – Парма 2:2

Програма за седмия кръг:
5 октомври (събота)
19:00 часа, Киево – Аталанта
21:45 часа, Интер – Рома

6 октомври (неделя)
13:30 часа, Парма – Сасуоло
16:00 часа, Болоня – Верона
16:00 часа, Катания – Дженоа
16:00 часа, Наполи – Ливорно
16:00 часа, Сампдория – Торино
16:00 часа, Удинезе – Каляри
21:45 часа, Ювентус – Милан
21:45 часа, Лацио - Фиорентина


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА