Last news in Fakti

8 Май, 2023 09:00 1 064 1

Нападател на Наполи стана най-резултатният африканец в Серия “А”

  • виктор осимен-
  • наполи-
  • серия а-
  • футбол

Така нападателят на Наполи излезе начело в класацията на най-резултатните африкански играчи в италианското първенство

Нападател на Наполи стана най-резултатният африканец в Серия “А” - 1

Голът на нигерийския нападател на Наполи - Виктор Осимен, в мача от 34-ия кръг на Серия “А” срещу Фиорентина се превърна в неговото попадение номер 47 в италианското първенство.

Така нападателят на Наполи излезе начело в класацията на най-резултатните африкански играчи в италианското първенство. Той задмина Джордж Уеа, който в кариерата си в Серия “А” изработи общо 46 попадения.

На трето място в класацията е играчът на Спартак (Москва) - Кейта Балде, който по време на престоя си на “ботуша” отбеляза 41 гола. Четвърти пък е бившият играч на Милан, Аталанта и Чезена - Франк Кесие, който сега защитава цветовете на Барселона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хараре

    1 0 Отговор
    В тая "Серия А" вече е пълно с африканци. Като във Францата.