Last news in Fakti

8 Май, 2023 17:38 1 512 4

Хебър с много важна победа в Стара Загора и гледа към спасението ВИДЕО

  • хебър-
  • футбол-
  • берое

Стефан Цонков откри в 24-ата минута, а Георги Търтов оформи крайния резултат в 72-рата

Хебър с много важна победа в Стара Загора и гледа към спасението ВИДЕО - 1

Хебър взе много важна победа с резулта 2:0 далеч от дома срещу Берое в Стара Загора в среща от 30-я кръг на efbet Лига. Стефан Цонков откри в 24-ата минута, а Георги Търтов оформи крайния резултат в 72-рата минута. Домакините така и не намериха съпротивителни сили, за да намерят път към гола и допуснаха доста неприятна загуба.

Минути преди началото на срещата обявения за титуляр в състава на Хебър – Венсан Марсел, е почувствал болка и беше заменен от Стоян Стоичков.

В първите двадесет минути играта беше равностойна, като гостите от Пазарджик имаха лек превес във владението на топката. Ударите към вратите обаче липсваха.

Хебър обаче заигра по-добре и успя да открие резултата с първия удар в мача в 24-ата минута. Футболистите на Любослав Пенев изпълниха четири ъглови удара в рамките на около две минути, а при последния се стигна до попадението. Топката беше центрирана в наказателното поле, където вратарят Иван Караджов изби, но не по най-добрия начин. След това Мартин Михайлов отигра с глава към втора греда за Цонков, който бе изпуснат и с глава отбеляза от два-три метра, въпреки че Караджов опита да избие, но неуспешно – 0:1.

Берое опита да тръгне по-смело в предни позиции и в 32-ата минута Спас Георгиев центрира отлично отляво към границата на вратарското поле, където обаче сантиметри не достигнаха до Тонислав Йорданов да засече топката.

Домакините стигнаха до първия си изстрел в двубоя в 38-ата минута, който бе и в очертанията на вратата. Серкан Юсеин отмъкна топката от краката на Алехандро Гарсия в половината на Хебър, след което комбинира с Тонислав Йорданов към вътрешността на терена. Той се нуждае от три докосвания, за да си овладее топката, да се обърне и да стреля силно и опасно с десния крак, но вратарят Петър Дебърлиев внимаваше, беше покрил долния си ляв ъгъл и успя да избие в корнер.

В последната минута от редовното време на първата част Сана Гомеш опита да центрира отляво в наказателното поле, но се получи нещо като удар към първа греда, но вратарят на Хебър внимаваше и изби в корнер. След неговото изпълнение топката бе изчистена, но тя стигна до Божидар Пенчев, който опита изстрел от воле на границата на наказателното поле и бе точен, но твърде слаб, за да затрудни стража на гостите.

В ответната атака Хебър имаше отличен шанс за второ попадение точно преди почивката. Алехандро Серано комбинира с Георги Търтов на левия фланг, който пък центрира в наказателното поле именно обратно за испанеца, който стреля от движение с левия крак, но неточно покрай лявата греда на Караджов в аут.

През втората част Берое се опита да вземе инициативата, но създаваше прекалено малко пред вратата на Петър Дебърлиев.

В 64-а минута, след добро центриране на Спас Георгиев, браниел на Хебър се размина с топката, но Тонислав Йорданов не успя да уцели добре топката, за да отправи точен удар.

В 72- минута ситуацията за домакините стана още по-сложна. След поредната добра конраатака Анте Живкович се оказа на стрелкова позиция и нацели гредата на вратата на Иван Караджов. В последствие обаче Георги Търтов направи добавка на празна врата за 2:0.

До края на мача нямаше много положения пред двете врати, като домакините вече не вярваха в обрата и логично загубиха.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Жорж

    0 0 Отговор
    Къде е Стара Загора?
  • 4 Стар Гагорец

    0 0 Отговор
    Шампооооаааааани ,шампоааани ,олеоле,олеле!