Last news in Fakti

13 Май, 2023 08:12 1 736 6

Джокович би трудно аржентинеца Ечевери, ще играе с Гришо

  • новак джокович-
  • тенис-
  • рим-
  • григор димитров

Димитров продължава напред след успех над Вавринка

Джокович би трудно аржентинеца Ечевери, ще играе с Гришо - 1
Снимка: БГНЕС

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се наложи неочаквано трудно над аржентинеца Томас Мартин Ечевери със 7:6 (5), 6:2 на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Рим с награден фонд от 7,7 милиона евро, предава БТА.

Така сръбският шампион ще играе в третия кръг кръг срещу най-добрия българин Григор Димитров, който по-рано през деня постигна успех над швейцареца Стан Вавринка в два сета.

Джокович не беше играл никога срещу 23-годишния Ечевери, който е под номер 61 в света и началото му бе много трудно, като латиноамериканецът поведе с 2:0 след пробив още в първия гейм. Сърбинът все пак се съвзе от мощната игра на двуметровия съперник и успя да върне пробива за 3:3. Той имаше две възможности да затвори първия сет при 5:4, но Ечевери спаси и двата сетбола и стигна до заслужен тайбрек. В него дори аржентинецът поведе с 5:3, но последните 4 точки бяха за Джокович.

Във втория сет Новак Джокович поведе бързо с 2:0, след това направи още един пробив за 5:2, като след това затвори мача на свой сервис.

До момента Джокович и Григор Димитров са изиграли 11 мача помежду си, като сърбинът е спечелил 10 от тях, а българинът спечели веднъж - на "Мастърс" в Мадрид преди десет години в три сета.

От другите мачове австралиецът Алексей Попирин изненадващо отстрани Феликс-Оже Алиасим от Канада с 6:4, 4:6, 7:5. Французинът Грегоар Барер пък елиминира руснака Карен Хачанов след 4:6, 6:4, 7:6 (4).

За третия кръг продължават италианецът Яник Синер, наложил се над Танаси Кокинакис от Австралия с 6:1, 6:4, Каспер Рууд от Норвегия, който победи французина Артюр Риндеркнеш с 6:4, 6:0.

Датският тенисист Холгер Руне също не срещна трудности с французина с Артюр Фис и го надигра с 6:3, 6:3.

Изненада поднесе и чилиецът Кристиан Гарин, който се наложи над американеца Томи Пол 4:6, 6:4, 6:3.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Захлупен тулуп

    5 0 Отговор
    Джокера си е Джокер, но това момче Ечевери има бъдеще ако продължава да играе по този начин.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор
    Мъж в командировка пише:
    " Скъпа, вече една седмица не си до мен и ми става все по-трудно !"
    Отговорът го оставя замислен :
    " Не се тревожи , аз намерих един на когото му става лесно!"

    🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
  • 3 Две балкански ч@рки

    1 0 Отговор
    ще се млатят за европейски пари и европейски красавици
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    не се заблуждавайте!Резултата в 1сет лъже.Първия сет ,Джокович се проверяваше.Всичко бе създадено от него за да се провери!.Загуби 1ви гейм после 1ва точка в тай брек.и остави противника да сервира в тай брек при 5:4 за аржентинеца.Не се заблуждавайте.Джокович ще спечели Рим и после вероятно и ролан гарос.Григор тази година няма никакъв късмет в жребия!

    Коментиран от #5

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Че той кога е имал късмет в жребия🤔 все има някой от другата страна на мрежата❗
    Беше в топ 20 , а го би 160-тия !
    Дано не го бартнат за залози ❗
  • 6 цербер

    3 0 Отговор
    Григор не е най-добрият българин,а е най-добрият български тенисист. Има доста разлика между двете съществителни понятия.