Last news in Fakti

13 Май, 2023 14:33 1 240 1

Ще има ли сделка между Александър Везенков и Сакраменто Кингс

  • везенков-
  • сакраменто кингс-
  • баскетбол-
  • сделка-
  • права

Националът е обвързан с дългосрочен договор с Олимпиакос, но има опция за откупуване за НБА след края на настоящия сезон

Ще има ли сделка между Александър Везенков и Сакраменто Кингс - 1
Снимка: БК Олимпиакос /Фейсбук

Баскетболистът на националния отбор на България за мъже и гръцкия Олимпиакос Александър Везенков обмисля сериозно да се насочи към Националната баскетболна асоциация (НБА) и да подпише със Сакраменто Кингс твърди популярният американски журналист Марк Стейн, цитиран от специализираното издание basketnews.com., предава БТА.

Той съобщава, че негов източник вярва, че сделката между двете страни изглежда неизбежна.

Основният кандидат за приза Най-полезен състезател в Евролигата Везенков е обвързан с дългосрочен договор с Олимпиакос, до 2025 година, но има опция за откупуване за НБА след края на настоящия сезон. Той вече спечели отличието за Най-добър реализатор в елитния европейски клубен турнир по баскетбол за мъже.

За 27-годишния българин на първо време предстоят полуфиналите в гръцкия баскетболен шампионат, които стартират днес, както и Финалната четворка на Евролигата, която ще се проведе в края на следващата седмица в литовския град Каунас.

Александър Везенков води преговори с Кингс, които държат правата му за НБА, и през миналото лято, но тогава реши да остане в Европа за петия си сезон с екипа на Олимпиакос.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3232323232

    4 0 Отговор
    Пръв на село или последен в града. Трудно ще се адаптира в НБА все пак е на 27 год. Изградените му навици за игра в Европа няма да му помогнат никак. Закъсняло ще е това ходене там. 2 сезона твърда резерва и кариерата му ще е към края.