14 Май, 2023 12:35 932 8

Маратонци от Кения спечелиха във Варна на 21 километра

  • варна-
  • маратон-
  • кения-
  • кольо райчинов

От българите най-добре се представи Кольо Райчинов

Маратонци от Кения спечелиха във Варна на 21 километра - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Атлети от Кения триумфираха в надпреварата на 21 километра на маратона във Варна при мъжете и жените. При мъжете първите три места заеха представители на Кения. Състезанието спечели Кенеди Роно с време 01:04.46 часа, следван от сънародниците си Алберт Тонуи с 01:04.47 часа и Хилари Кимайо 01:05.09 часа, предава БТА.

От българите най-добре се представи Кольо Райчинов, който завърши на пета позиция с време 01:13.52 часа.

При дамите триумфира представителката на Кения Ребека Чепкуамое с време 01:19.03. Втора остана Десислава Василева (България), която е в категория 45+ с време 01:31.30 часа, а трета – друга българка Емел Махмуд с време 01:36.21 часа.

На 10.5 километра надпреварата спечели Дарио Ивановски от Северна Македония с време 00:30.50 минути. Втори и трети се наредиха представителите на България Стоян Владков и Атанас Куцаров с времена съответно 00:32.14 минути и 00:33.47 минути.

При жените българки заеха челните позиции. Първа финишира Милица Мирчева за 00:36.24 минути, следвана от Ивелина Маджарова с време 00:40.12 минути и Маринела Цекова, която премина дистанцията за 00:41.47 минути.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нов

    4 2 Отговор
    Защо позволяват на не- европейци да участват у нас? Да си организират в саваната маратонски бягания там. Не да се врат тук за наградния фонд. Те по 20 км избягват на ден до училище и обратно. Или два пъти да отидат за вода. Нашите бегачи нямат шанс при подобни джунгали.

    Коментиран от #4

  • 2 варненец

    2 0 Отговор
    При затворени за ремонт половината от градските улици, заради тази реклама за туризма - "маратон", затвориха и основния път за северните квартали на Варна. задръстването бе неописуемо. Питам, има ли пилот в самолета Варна, или всичко е на самотек
  • 3 завод

    5 0 Отговор
    Те,кенийците печелят по целия свят,по всички маратони.

    Коментиран от #5

  • 4 Това да не ти е

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нов":

    европейско бре ганджор такъв, че да участват само европейци! Кой знае ква си прдня да обиждаш хората. Като сте некадърници, кой ви е виновен, че и обиждате останалите.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Диамантената ръка

    2 0 Отговор
    Какви 21 км, те кенийците са дошли на собствен ход от Кения за маратона и след него пак така се връщат у дома...
  • 7 Нов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Това да не ти е":

    Не е евопейски, а български маратон по български улици и с награден фонд от българска община, събрала парите от български данъкоплатци. Какъв го дирят хора, които никога преди нито след това ще са в българия по друг повод освен да се състезават за български награден фонд. Условие за участие трябва да бъде българска националност или минимум 4 месеца легално пребиваване в българия през последните 2 години. Това ще спре кенийските скакалци да идват за бързи пари и да лишават от стимул българи да участват като видят кой е на първата редица да бяга

    Коментиран от #8

  • 8 Оплачи се

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Нов":

    на българската община тогава! Какво ми мрънкате тук и обиждате останалите на расова основа! Кой е виновен? Българската община! Аре ходи се оплаквай и си искай парите обратно от общината!