Last news in Fakti

21 Май, 2023 20:00 1 470 0

Медиите в Италия: Отнемат 12 точки на Ювентус!

  • ювентус-
  • футбол-
  • серия а-
  • разследване-
  • санкции-
  • наказание

„Бианконерите“ са обвинени в изкуствено завишаване на трансферни суми, за да увеличат капиталовите си печалби и следователно да балансират счетоводството си

Медиите в Италия: Отнемат 12 точки на Ювентус! - 1
Снимка: БГНЕС

Федералният апелативен съд в Италия ще проведе изслушване и ще излезе със становище по скандала с капиталовите печалби на Ювентус в понеделник, 22 май.

На Ботуша нарастват информациите, че наказанието на клуба ще бъде отнемане на 12 точки, което е с три по-малко от отнетите в края на 2022 година 15 пункта.

„Бианконерите“ са обвинени в изкуствено завишаване на трансферни суми, за да увеличат капиталовите си печалби и следователно да балансират счетоводството си.

Юве е единственият засегнат клуб в Италия в този съдебен процес. Отново през миналата година, по разследването Prisma бяха оправдани няколко клуба от Серия А и Серия Б.

Преди около месец Юве спечели обжалването си пред FIGC за наказанието от 15 точки, но сега изглежда ще получи почти идентична санкция.

Възможно е и европейската футболна централа УЕФА да наложи свое наказание на торинския колос.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА