Last news in Fakti

3 Юни, 2023 11:10 1 681 4

Идеалният състав на ЦСКА е без нито един българин, Юга и Жеферсон

  • цска

Илич прави големи ротации при "червените"

Идеалният състав на ЦСКА е без нито един българин, Юга и Жеферсон - 1
Снимка: БГНЕС

Изглежда идеалният настоящ състав на ЦСКА не включва нито един българин в единадесеторката, а аут от титулярите по класа трябва да бъдат и Амос Юга и Жеферсон Телес, които редовно получават доста игрови минути при "червените".

Наставникът на "армейците" Саша Илич прави много ротации този сезон и засега ходовете му се оказват добри за ЦСКА.

Грандът от "Армията" е лидер във временното класиране на ефбет Лига. До края на първенството остават само 2 кръга. Днес от 18:00 часа ЦСКА ще е домакин на ЦСКА 1948, очаква се голям фенски интерес към мача.

В селекцията водена от Илич няма сериозни проблеми свързани с контузии или наказания (извън отсъствието на Брадли де Нойер и Браян Морено). Иначе отборът имаше доста главоболия свързани с травми и санкции през сезона.

А ето примерен титулярен състав на ЦСКА, който май е най-оптималният при "армейците", относно настоящата селекция на тима:

Вратар: Густаво Бусато
Защитници - Енес Махмутович (десен), Юрген Матей (център), Мено Кох (ляв)
Халф-бекове - Маурисио Гарсес (десен), Тибо Вион (ляв)
Опорен халф - Марселино Кареасо
Атакуващи халфове - Тобиас Хайц (десен), Джонатан Линдсет (ляв)
Нападатели – Дюкенс Назон, Дауда Бамба.

Ясно е, че феновете на родните отбори искат да виждат много българи в съставите, но проблемът с нивото на българските футболисти е голям и няма да се реши днес.

Иначе Иван Турицов (десен халф-бек), Християн Петров (ляв защитник) и Станислав Шопов (халф) имат заслуги ЦСКА да е лидер в настоящата таблица, но сякаш отстъпват по класа към момента на поне 10-ина от съотборниците си.

Поливалентните футболисти Амос Юга и Жеферсон Телес, които са сред лидерите в ЦСКА, също изглежда не са най-добри варианти за стартиращи в тима вече.

В ЦСКА 1948 пък има много кадрови проблеми свързани с контузии и наказания - силните централни защитници Елитон (санкция) и Бидунга (контузия) са аут за мача. Джонатан, който е може би най-силният бек в цялата лига също е контузен и голаджията Евгений Сердюк е с травма. Появиха се индикации, че Ивайло Чочев, който е лидер в голмайсторската листа на първенството пък е мъчен от настинка.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8976597598

    1 0 Отговор
    Лудогорец още ги нямаше , когато Левски и ЦСКА купуваха на цвят и килограм , но сега казват , че Лудогорец не е наш отбор и секви други глупости и оправдания , затова че е пълно с чужденци. Данеби Лудогорец да ви пълни отбора с всякакви знайни и незнайни убавци?
  • 2 хараре

    0 0 Отговор
    Това не е български футбол. Затова е така. Беше...преди много години.
  • 3 Левски 1914

    2 7 Отговор
    цска 2016 - цска 1948 ! Пишете цялото име на МЕНТЕТО.
  • 4 факуса

    0 0 Отговор
    редно е държавата да спре всякакви парична и друга подкрепа за футбола,неможе най бедната държава да подпомага играчи и треньори,с по пет цифрени суми играчи