Last news in Fakti

15 Октомври, 2013 19:00 746 0

България гони подобаващ завършек на 2013

  • българия-
  • чехия-
  • подобаващ завършек

"Лъвовете" все още имат теоретични шансове за класиране

България гони подобаващ завършек на 2013 - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по футбол е домакин на Чехия в последна квалификация за Световното първенство в Бразилия догодина.

Решителната битка стартира в 21:15 часа днес на Националния стадион "Васил Левски", който се очаква да бъде сериозно запълнен - 15-20 хиляди, а защо не и повече.

А на "лъвовете" им трябва успех и нищо друго.

Нещата преди заключителния мач накратко изглеждат така - националите са на второ място в безспорно една от най-завързаните и равностойни предварителни групи за Мондиала. В Група B лидерът Италия е с 21 точки, нашите са с 13, колкото има и Дания, Чехия и Армения са с по 12, а Малта е последна с 3.

Първият във всяка от 9-те групи се класира директно за финалите на Световното, а осем от деветте, заемащи второ място, отиват на плейоф. Най-слабият втори отбор, който за момента е България, отпада от битката.

Низ от събития, някои от които с доста малка вероятност, трябва да се случат, за да отиде България на бараж.

Най-важното от тях е да бием днес Чехия с 3 гола разлика или с 5:3. В същото време обаче трябва да се кръстим за перфектен за нас сцеанарий в Група Е - Норвегия да бие Исландия, а Швейцария и Словения да завършат наравно.

Ако всичко това се случи, Словения и България ще се изравнят по точки като двата най-слаби втори отбора, но словенците ще отпаднат с по-лоша голова разлика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА