Last news in Fakti

14 Юни, 2023 20:00 1 162 0

В Италия променят правилата, за да се избегнат ситуации като тази с отнетите точки на Ювентус

  • серия а-
  • футбол

Ако предвижданите промени бъдат приети, то в бъдеще санкции с отнемането на точки ще могат да бъдат правени само преди или след приключването на футболния сезон

В Италия променят правилата, за да се избегнат ситуации като тази с отнетите точки на Ювентус - 1

Италианското правителство обмисля важна промяна в спортното законодателство на страната, която ще се отрази върху регламента на местното футболно първенство и по-точно върху наказанията, водещи до лишаване на точки от актива на даден клуб, съобщават медиите на Апенините.

Ако предвижданите промени бъдат приети, то в бъдеще санкции с отнемането на точки ще могат да бъдат правени само преди или след приключването на футболния сезон. По този начин ще бъде избегната полемика като тази с казуса около Ювентус от изминалата кампания. Още през януари торинският гранд беше наказан от Италианската футболна федерация с лишаване от 15 точки заради обвинение във фалшифициране на капиталови печалби. През април Италианският олимпийски комитет отмени това наказание само за да бъде наложено отново от футболната федерация през май, но този път в размер на 10 точки. Така “Старата госпожа” ще участва в следващото издание на Лигата на конференциите вместо в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА