Last news in Fakti

18 Октомври, 2013 15:31 646 0

От Рим до Кутаиси – най-добрите защити в Европа

  • защити-
  • европа-
  • рим-
  • рома-
  • кутаиси-
  • олимпиакос-
  • саутхемптън-
  • класация

Байерн е с три допуснати гола от осем мача, което прави по 0.38 средно на мач

От Рим до Кутаиси – най-добрите защити в Европа - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Въпреки че сезонът в повечето европейски първенства тепърва започна, можем да добием представа къде играят отборите с най-добра защита на континента.

Италия, символ на силната защита, очаквано или не заема първото място в тази класация. Столичният Рома е едноличен победител в класацията с едва един допуснал гол от седем изиграни мача. Гръцкият Олимпиакос също е допуснал само един гол в първите си 7 мача от местното първенство, отбелязвайки цели 20, което е ясен знак за мощта и амбициите на тима през този сезон.

„Джалоросите“, водени от Руди Гарсия, за първи път от много години насам могат да се намесят в борбата за титлата в калчото. Въпреки добрия старт, обаче, трябва постоянство и концентрация чак до май, когато се коронясва шампиона на страната.

Британският Саутхемптън е на трето място в класацията на Goal.com с допуснати едва 2 гола след 7 мача в едно от най-силните първенства на Стария континент – Висшата лига. „Светците“ са на четвърта позиция във временното класиране с актив от 14 точки, две по-малко от лидера Арсенал. Основният „виновник“ за това е вратарят Артур Боруц, който играе великолепно от началото на сезона.

Веднага след британците се нарежда Байерн (Мюнхен) с три допуснати гола от осем мача, което прави по 0.38 средно на мач. Баварците са лидери в Бундеслигата с актив от 20 точки.

Немците делят четвъртата позиция с люксембургския Фола Еш и Чукарички от Сърбия, които имат същите показатели.

Партизани (Тирана) се нарежда веднага след тях, следван от Стандарт (Лиеж). Френският Лил също намира място в класацията на най-добрите и стабилни защити с едва четири допуснати гола след 9 мача. Последен е грузинският Торпедо (Кутаиси) с четири допуснати гола, но от 9 мача.

1. Рома (ИТАЛИЯ) – 1 допуснат гол, 7 изиграни мача, средно по 0.14 на мач
Олимпиакос (ГЪРЦИЯ) – 1 допуснат гол, 7 изиграни мача, средно по 0.14 на мач
3. Саутхемптън (АНГЛИЯ) – 2 допуснати гола, 7 изиграни мача, средно по 0.29 на мач
4, Байерн (ГЕРМАНИЯ) – 3 допуснати гола, 8 изиграни мача, средно по 0.38 на мач
Фола Еш (ЛЮКСЕМБУРГ) – 3 допуснати гола, 8 изиграни мача, средно по 0.38 на мач
Чукарички (СЪРБИЯ) – 3 допуснати гола, 8 изиграни мача, средно по 0.38 на мач
7. Партизани (АЛБАНИЯ) – 3 допуснати гола, 6 изиграни мача, средно по 0.43 на мач
8. Стандарт Лиеж (БЕЛГИЯ) – 4 допуснати гола, 10 изиграни мача, средно по 0.40 на мач
9. Лил (ФРАНЦИЯ) – 4 допуснати гола, 9 изиграни мача, средно по 0.44 на мач
10. Торпедо Кутаиси (ГРУЗИЯ) – 4 допуснати гола, 8 изиграни мача, средно по 0.50 на мач


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА