Last news in Fakti

28 Октомври, 2013 13:59 1 171 0

Рекордите падат, Рома не!

  • серия а-
  • обзор-
  • рекорди-
  • рома-
  • ювентус-
  • парма-
  • калчо

Тимът е допуснал само един гол от началото на сезона

Рекордите падат, Рома не! - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Рекордите са рекорди, за да бъдат подобрявани! Римският Рома постигна девета поредна победа в италианската Серия „А“ и записа името си със златни букви в историята.

„Вълците“ победиха Удинезе на „Фриули“ с късен гол на Майкъл Брандли и събраха 100-процентов актив от 27 точки. Още по-впечатляващ е фактът, че тимът е допуснал само един гол от началото на сезона.

Срещата в Удине бе изпълнена с много динамика и напрежение. И домакините, и гостите създаваха голови положения, но без резултат до 82-ата минута, в която се разписа американският полузащитник, влязъл като резерва в 78-ата минута. Опитният бранител на Рома пък Майкон бе изгонен минути след началото на първото полувреме и направи задачата на Руди Гарсия още по-трудна. Въпреки това „вълците“ взеха своето и за първи път от две години насам тронът на шампиона Ювентус е сериозно разклатен.

„Бианконерите“, които пред миналата седмица за първи път от управлението на Антонио Конте записаха две поредни загуби, победиха у дома Дженоа  с 2:0 и свалиха напрежението, поне до следващия мач.

Артуро Видал даде преднина на тима си в 23-ата минута след изпълнение на дузпа, а Карлос Тевес уби интригата малко по-късно след подаване на Асамоа.

Изненадата на кръга бе дело на Парма, който победи Милан у дома с 3:2. Тимът, честващ 100 години от основаването си, поведе с два гола през първото полувреме. Алесандро Матри обаче вкара дебютния си гол с екипа на „росонерите“ в 61-ата минута, а в следващата атака Матиас Силвестре изравни. Така се стигна до добавеното време на мача, в което Марко Пароло вкара прекрасен гол след изпълнение на пряк свободен удар и донесе третата победа на тима от началото на сезона.

Наполи очаквано победи Торино у дома с 2:0, а Интер не срещна проблеми срещу тима на Николай Михайлов.

В предстоящия междинен кръг през седмицата феновете на калчото ще се насладят на две горещи дербита. В сряда Фиорентина приема Наполи, а Лацио гостува на Милан.

Вижте всички резултати от 9-ия кръг на Серия „А“:
Сампдория – Аталанта 1:0
Интер – Верона 4:2
Наполи – Торино 2:0
Болоня – Ливорно 1:0
Катания – Сасуоло 0:0
Киево – Фиорентина 1:2
Ювентус – Дженоа 2:0
Парма – Милан 3:2
Удинезе – Рома 0:1
Лацио – Каляри 2:0


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА