Last news in Fakti

24 Юни, 2023 20:20 771 0

Малко не стигна на Кодинов за медал на Европейските игри

  • ангел-
  • кодинов-
  • кану

Българинът остана пети във финал „А“ на 500 метра едноместно кану

Малко не стигна на Кодинов за медал на Европейските игри - 1
Официална страница на Пулсфитнес в Инстаграм

Българинът Ангел Кодинов се класира на пето място на финал "А" в дисциплината 500 метра едноместно кану за мъже на Европейските игри в Краков (Полша), предава blitz.bg/sport.

25-годишният Кодинов, който е световен вицешампион в дисциплината за 2019 година, измина дистанцията за 1:46,952 минута.

Българинът успя да навакса по-лошия си старт и в средата на дистанцията се движеше сред първите трима, а към края атакува, но малко не му достигна да се пребори за медал.

Титлата спечели чехът Мартин Фукса, който е двукратен световен и осемкратен европейски първенец в дисциплината, с време от 1:45,462 минута.

Втори е Каталин Чирила (Румъния) с 1:46,340, а третата позиция зае Серхей Тарновски (Молдова) с 1:46,460 минута.

В дисциплината 500 метра едноместен каяк при жените Александра Михалашвили завърши на шесто място във финал "В" с време 1:55.763 минута.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА