25 Юни, 2023 18:33 1 388 9

България с шеста поредна загуба в Лига на нациите

  • куба-
  • българия-
  • лига на нациите-
  • волейбол

Силен мач за „лъвовете“ изигра Алекс Николов

България с шеста поредна загуба в Лига на нациите - 1
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на България по волейбол не успя да преустанови тежката серия от поредни мача в Лига на нациите без победа и допусна шесто поредно поражение от Куба с 2:3. Родните национали започнаха срещата с успешен първи гейм при 25:23, но кубинците осъществиха обрат, след като ни оставиха на 19 и 20 точки във втората и третата част, предава gong.bg.

Това даде импулс у играчите на Пламен Константинов, които трябваше да вземат победата в тази среща, за да се откъснат от последната позиция, която няма да позволи на селекцията, заела това място, да участва в следващото издание на турнира. „Лъвовете“ взеха по повече от категоричен начин четвъртия гейм, след като Куба записа едва 16 точки.

В тайбрека пък нашите състезатели имаха почти през цялото време предимство от поне две точки, но съперникът от Северна Америка стигна до 14:14, за да завърже максимално частта. След това нервите на „трикольорите“ не издържаха и кубинците затвориха мача при 18:16.

Силен мач за „лъвовете“ изигра Алекс Николов, който завърши с 23 точки, докато Мартин Атанасов добави 12, колкото имаше и Алекс Грозданов.

За Куба най-резултатен в срещата беше Хесус Ереера с 25, а Анхел Лопес се отчете с 19.

По този начин кубинците се отдалечиха от последното място и вече са 12-и с пет точки. Волейболистите ни са предпоследни на 15-ото място с шест пункта, докато последният тим в подреждането е Германия с две по-малко. На 6-и юли ни предстои именно мач с Бундестима, който може да се яви решителен за бъдещето на двете държави в елитното състезание.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    14 1 Отговор
    Това май сме го гледали, при първото треньорство на Пламен Константинов имахме 5000 загуби и паднахме с 10 места в световната ранглиста. Сега, втора серия от същото.
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор
    Според Възможностите Кураж Българи
  • 3 Опааа

    11 3 Отговор
    Прибирайте ги тия екскурзианти и закривай! Некадърници,които само харчат държавни пари!
  • 4 Специализант

    5 1 Отговор
    С този треньор толкова, даже не му е за първи път. Любо Ганев стана като предшественика си. Оня поне имаше успехи....
  • 5 бау хаус

    5 1 Отговор
    Тренера беше в ндсв, кво да говорим повече за интелекта му
  • 6 Гост

    5 1 Отговор
    Парите обратно, да ви …. А!
  • 7 А50

    5 0 Отговор
    И волейбола съсипаха защото няма система а всичко е на парче и отделни личности
  • 8 Ветеринарен психолог

    0 0 Отговор
    Тренера е много добър по душа.
  • 9 Мим33

    1 0 Отговор
    Абе до сега пак сме губили,но такъв резил,да не можеш 6 поредни мача един да вземеш с клизма, си е абсолютен срам и падение и немощ..Не зна тоя треньор в час ли е или хвърчи май само в облаците