Last news in Fakti

26 Юни, 2023 15:01 2 024 1

"Най-извънземните" вече са от Балканите

  • нба-
  • баскетбол

"Лигата на извънземните" е доминирана от момчета от Сърбия, Словения и Гърция

"Най-извънземните" вече са от Балканите - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Днес се появиха информации, че един от основните проблеми на Сашо Везенков, за да заиграе в НБА е, че евентуално ще акостира в Лигата от Европа.

Едва ли някой би спорил, че Евролигата е на нивото на НБА като качество на баскетбола.

Но щом ще говорим за географски принцип.

Най-доминиращият играч в "Лигата на извънземните" сега е Никола Йокич, а неговият Денвър е шампион. Наскоро упражнението беше сходно Янис Адетокунбо няма спиране, а Милуоки е шампион за 2021 година.

Йокич е сърбин, Янис грък. Лука Дончич от Словения за мен е поне 51% от мощта на настоящия тим на Далас.

Ако сложим хърватина Боян Богданович и Никола Вучевич от Черна гора до тях ще се получи балканска стартова петица, срещу която трябва да играе сборен баскетболен отбор на целия останал свят, че да има някакви шансове.

208-сантиметровият Вучевич, 211-сантиметровият Йокич и 213-сантиметровият Янис за център, тежко крило (Никола Йокич ще се справи) и "леко" крило - Адетокунбо. 203-сантиметровият Боян за стрелящ гард, вместо по-традиционната му позиция леко крило. И Лука за гард - 201 сантиметров гений. Всичките с изключителен баскетболен интелект. Момчета от Балканите. Какъвто е и Везенков.

Ако Сашо стане част от НБА, няма какво да се притеснява май най-добрите в Лигата сега - са от Балканите.

Йокич, Янис и Лука според мен са трима от четиримата най-силни и комплексни баскетболисти сега, заедно с американеца Кевин Дюрант.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балкани

    6 1 Отговор
    РУууууууЛС