Last news in Fakti

29 Юли, 2023 14:04 903 10

Шахтьор Донецк може да играе домакинските си мачове от Шампионска лига в Германия

  • шахтьор донецк-
  • футбол-
  • германия-
  • хамбург

Украинският шампион не е играл в родния си град, откакто стадионът им беше сериозно повреден през 2014 година при бомбена атака от сепаратисти в източния регион Донбас

Шахтьор Донецк може да играе домакинските си мачове от Шампионска лига в Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Украинският футболен шампион Шахтьор Донецк обмисля да играе домакинските си мачове в следващата Шампионска лига в Хамбург, предава БТА.

От местния клуб Хамбургер потвърдиха пред вестниците Билд и Хамбургер Моргенпост, че преговарят с Шахтьор, като решение все още не е взето.

Шахтьор не е играл в родния си град, откакто стадионът им беше сериозно повреден през 2014 година при бомбена атака от сепаратисти в източния регион Донбас в Украйна.

Те изиграха мачовете от Шампионската лига през миналия сезон във Варшава, но тази година това може да не е възможно, тъй като графикът се припокрива с този на местните отбори.

Стадионът на Хамбург е в процес на ремонт преди Евро 2024 в Германия. Три други германски стадиона - в Гелзенкирхен, Кьолн и Дюселдорф, също могат да бъдат опции за Шахтьор, според информациите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сатана Z

    4 1 Отговор
    Къде другаде ще играе Шахтар Донецк,освен във "Фатерланд" пред надъхана фашистка публика .

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хахахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да си играе в Донецк??? Ти знаеш ли на какво е станал стадиона на Донецк? Стадиона е изоставен, обрасъл в трева с разбити трибуни. Няма и спомен от времето на Шахтьор Донецк, когато беше Украйна. Това е руския мир! РАЗРУХА!

    Коментиран от #6

  • 5 Укропат

    2 0 Отговор
    Киев , април 2017 . Беше хубав мач. Пряко свързан с лигите. Не е лошо да проверите.
  • 6 Укропат

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахахаха":

    Точно. Пълна разруха. Шефчето щеше да те черпи за подкрепата ,ама не идваш нещо да покажем на тия рудни колко сме джендъромъжествени. Буданов е приготвил два танка които се затварят само отвън и една френска гаубица с 5 снаряда за доброволците от България.
  • 7 БСП за България и Радев

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    Направо райха да анексира нациска Украйна, поне да се знае, червената армия официално, с кой воюва
  • 8 Бу Бу

    3 0 Отговор
    Аз само да питам за един приятел. Къде се играят мачовете от шампионата на Украйна? И Кой? Как? Къде? стана шампион на Украйна, кой отива в лига на конференциите и така нататък. Пак повтарям, за един приятел питам за залозите в BET компаниите.

    Коментиран от #9

  • 9 Хахахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бу Бу":

    Донецк е окупиран от Русия от 2014 година! Стадиона на Шахтьор Донецк е изоставен, не прилича вече на нищо както е в самата Русия! Разруха.

    Коментиран от #10

  • 10 Хихихи

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахахаха":

    А дали разрухата не е в това, което виждаш в огледалото?