Last news in Fakti

31 Юли, 2023 06:16 1 615 8

Левски направи на пух и прах столичния Локомотив

  • левски софия-
  • левски-
  • локомотив софия-
  • футбол

"Сините“ с голям разгром дни преди реванша с Шкупи

Левски направи на пух и прах столичния Локомотив - 1

Левски София изигра изключително силен мач срещу Локомотив София, което беше украсено за „сините“ с голямата победа 6:0 в столичното дерби между двата тима в мач от третия кръг на efbet Лига.

„Сините“ не оставиха никакъв шанс на своя опонент, като бяха далеч по-добрият отбор на „Герена“ и заслужено футболистите на Николай Костов записаха големия успех у дома. Головата феерия в столичния квартал Сухата река стартира още в 20-ата минута, когато капитанът Андриан Краев откри резултата с глава.

Две попадения на Джавад Ел Джемили (38 и 51) донесоха повече от комфортна преднина на домакина. Марин Петков също се записа сред голмайсторите с попадение в 65-ата, след като се появи в игра минути по-рано, а в 72-ата Роналдо наказа комична грешка от вратаря на столичните „железничари“ за 5:0. Десет преди края на редовното време пък Илиян Стефанов оформи крайното 6:0 за кеф на феновете на „сините“.

Успехът прати Левски на второто място във временното класиране, като тимът има шест от 9 възможни точки. Локомотив София остана 12-и с три пункта.

Сега за „сините“ предстои мач-реванш от втория квалификационен кръг в Лига на конференциите срещу Шкупи, като Левски би в първия мач в Скопие с чистото 2:0. За Локомотив София следва домакинство на Пирин, но Стойчо Стоев и щабът му трябва сериозно да помислят как да променят игровия облик на своя отбор след продукцията на „Герена“ в неделната вечер.

Във втората минута Ел Джемили даде отличен пас, който изведе Роналдо зад отбраната на госта. Бразилецът пое изключително тежко топката, след което тя беше пресечена от Бабукар Гайе. Със самото начало на срещата "сините" доминираха категорично при владеенето на топката, докато "железничарите" се бяха прибрали в своята половина.

В 13-ата минута Валентин Николов се понесе вляво по нападението на Локо София и стреля с десния крак, но се видя рутинна намеса от Андреев. Домакините използваха "висока преса" по целия терен, като на Локо София му беше трудно да организира постепенни нападения, а на върха на нападението за "сините" най-често оставаше Джавад Ел Джемили сред Уелтън и Роналдо. В 18-ата Цунами центрира отляво в наказателното поле на Локо София за Роналдо, но Бруно Франко добре блокира нападателя на Левски, чийто удар с глава беше неточен.

След 20 минути игра Левски поведе в резултата на "Герена". "Сините" изпълниха късо ъглов удар, а Ел Джемили пусна за Уелтън. Бразилецът пласира отлична топка пред вратата на Гайе, а Андриан Краев насочи с глава и поведе отбора си напред.

Голът даде нужното спокойствие в играта на футболистите, водени от Николай Костов, които продължиха да владеят повече топката, но небяха толкова настъпателни в атакуващ план. В 32-ата Пламен Андреев изчисти лошо топката, която отиде към Карлос Франса. Той веднага я прати вляво за Красимир Станоев. Той, от своя страна, опита да центрира, но топката заплашително отиде към вратата на Андреев, като този път стражът на "сините" действа добре и улови.

В 38-ата минута прекрасен диагонален пас беше пратен вляво за Уелтън. Бразилецът овалдя и пусна към отлично включилия се Джавад Ел Джемили, след като Найденов и Диас се бяха втурнали да спират бразилеца, а Ел Джемили преодоля Гайе за 2:0.

На почивката Калоян Кръстев замени Димитър Митков при гостите, докато Николай Костов извади Кристиан Димитров, за да се появи на негово място Келиан ван дер Каап. В 51-ата минута пък за втори пореден шампионатен двубой Джаван Ел Джемили се разписа два пъти. Това се случи, след като "сините" разиграха отдясно чрез Петрис. Роналдо центрира по земя, а Алан Диас изчисти безобразно и право в краката на Ел Джемили. Той шутира, след което топката намери тялото на Диас, но контракт с крака на Джемили я прати във вратата на Гайе - 3:0.

Костов извади от игра Уелтън и Асен Митков, като им даде почивка за предстоящия мач-реванш срещу Шкупи, а на техните места се появиха Марин Петков и Асен Чандъров. В 65-ата резервата Петков се прояви по изключително качествен начин в своя мач №100 със синята фланелка. Асими Фадига изведе вляво с пас между двама Цунами, а левият бек на "сините" отправи добро подаване към Марин Петков, който беше оставен напълно непокрит и с левия крак прониза Гайе за 4:0.

Високата преса в играта на "сините" продължи доминанто и през втората част, а Локомотив София допусна изключително глупава грешка, след като Галин Минков върна към вратаря Гайе. Той реши да се прави на техничен футболист, но Роналдо го пресира сериозно, след което открадна пред вратата му и вкара в опразнената врата на "железничарите". След това пък Роналдо отпразнува попадението с легендарното шоу на... Кристиано Роналдо, след като португалецът вкара гол.

В 74-ата минута пък Ел Джемили се озова в наказателното поле на съперника самичък и стреля с десния си крак, но този път Гайе отрази. При ответното нападение Франса центрира в наказателното поле на Левски към Калоян Кръстев, който пробва удар с десния крак от движение, ала доста неточен.

Десет минути преди края и Илиян Стефанов се разписа в срещата, като отпразнува по повече от емоционален начин гола си. Стефанов прониза вратата на Локомотив София, след което свали тениската си и посочи с две ръце небето, след като преди броени дни футболистът загуби своя баща.

В 84-ата минута Карлос Франса отправи удар към вратата на Левски, но за негово нещастие топката срещна страничния стълб на Пламен Андреев. Това беше и последното по-интересно нещо в срещата, като Левски взе трите точки в края на неделния ден.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Едноо голямо браво

    17 0 Отговор
    Снощи ми напьлнихте душата.Отдавна не бях гледал такьв Левски с агресия по целия терен.Много добьр мач за Левски.
  • 3 Левскар

    8 0 Отговор
    Ами ако и Рикардиньо беше играл направо ги бяхме прегазили ЛокоСф.И да кажа няколко думи за сьдията Драганов.Този смешник в черно идва да свири на Герена и се прави на тарикат.На Роналдо му скьсаха фанелката това си е фал и жьлт картон .Уелтьн такова влизане и там нищо.Рьководството да вземат мерки защото видяхте какво се случи пьрвия крьг с числото и там никаква дузпа а той я свири.Това е тенденция против Левски.
  • 4 Това е малко

    6 0 Отговор
    Сигурно загряват за "контрабандистите" от Скопие! Така наричат отбора си ромите от квартал Чаир!
  • 5 Гуцката

    1 1 Отговор
    По леко с еуфорията, че срама пак ще е голям. Срамна победа няма, но срамни загуби има и помним. Успех срещу албанските македонци!
  • 6 Леле,леле

    1 5 Отговор
    Какво столично дерби е това 😂 И в двата кръчмарски отбора няма ни един софиянец,да не говорим за българи.
  • 7 Стенли1

    4 0 Отговор
    Отличен шест за любимият син тим,а ония бяха пълна нула и като.игра и резултат.
  • 8 Левскар

    2 0 Отговор
    След тази грьмка победа остана малко настрани сьдииството на Драганов.Този палячо явни фалове за Левски не ги свири.Какво целеше незнам но такива сьдии нямат място вьв нашето пьрвенство.