Last news in Fakti

31 Юли, 2023 12:00 1 661 2

Съотборничка на български пилот стана първата жена с точки във Формула 3

  • софия фльорш-
  • никола цолов-
  • формула 3-
  • спорт

Германката е част от Формула 3 от 2018 г. и е сред най-опитните пилоти в тазгодишния грид

Съотборничка на български пилот стана първата жена с точки във Формула 3 - 1

София Фльорш стана първата жена-пилот, спечелила точки във Формула 3. 22-годишната германка завърши на седмо място в неделното състезание в сериите на легендарната писта „Спа“ в Белгия, част от които е и българският пилот Никола Цолов.

Фльорш е част от тима на „PHM Racing by Charouz“, като също така е един от младите таланти на академията на Алпин, където е и Никола Цолов. Германката е част от Формула 3 от 2018 г. и е сред най-опитните пилоти в тазгодишния грид.

Преди 5 г. София претърпя зверска катастрофа на Гран при на Макао и се наложи 11-часова операция на гръбначния стълб. Мнозина не вярваха, но тя се завърна на пистата след само 106 дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чико

    6 0 Отговор
    Много ме е яд за Цолов беше на добра позиция, но сбърка гумите !
  • 2 ПиПи

    3 1 Отговор
    Това грид на български език ли е? На английски: grid – решетка, мрежа.