Last news in Fakti

31 Август, 2023 07:00 2 582 11

Шеф на Дунав след трагедията: На стадиона има гръмоотводи, не мога да си обясня как се стигна до този инцидент

  • дунав русе-
  • инцидент-
  • диян димов-
  • футбол-
  • мълния

По думите му треньорите са инструктирани при лошо време да прибират децата в съблекалните

Шеф на Дунав след трагедията: На стадиона има гръмоотводи, не мога да си обясня как се стигна до този инцидент - 1

Инцидентът с поразените от мълния 11-годишни деца по време на тренировка снощи на стадион "Дунав" в Русе, при който едното момче почина, а другото е в тежко състояние в болница, е огромна трагедия и за футболен клуб Дунав, и за града. Всички сме потресени от случилото се, коментира за БТА председателят на Управителния съвет на “драконите” Диян Димов.

"Поднасяме съболезнования на близките и родителите на починалото дете. Молим се другото момче да се възстанови", заяви Димов.

Двете деца са част от детско-юношеската школа на Дунав и вчера са имали тренировка на изкуствено игрище, намиращо се над основния терен.

"Не съм бил на тренировката. Това, което ми беше обяснено, е, че преди инцидента е било облачно, но не е имало предпоставка за гръмотевична буря. Изведнъж е гръмнало.

По време на тренировката е имало и родители, които са наблюдавали децата си как тренират", обясни Димов. По думите му треньорите са инструктирани при лошо време да прибират децата в съблекалните.

В случая ми казаха, че не е имало такава предпоставка. Треньорът преценява с оглед на ситуацията дали тренировката да продължи, или не. Имало е и много свидетели на инцидента. На тренировката са били и родители на деца от школата", обясни Димов.

Той каза, че по случая тече разследване.

"Концесионерът на стадиона е обяснил, че има гръмоотводи. Покрай игрището също има много сгради, на които също има гръмоотводи. Не мога да си обясня как се стигна до тази ситуация", каза още Димов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    38 0 Отговор
    Как да си го обясниш ? Природа ,възможно е да е била действително една мълния ! Хората казват " Човек предполага ,Господ разполага " . Жалко за дечицата, дано другото дете оцелее!
  • 2 както снимката така и думите на тренера

    20 2 Отговор
    тази снимка няма нищо общо със стадион дунав!!!
    и след като господина твърди че имало гръмоотводи а те не сработили означава че са от пвц…
  • 3 русенец

    15 0 Отговор
    От няколко месеца ръководството на стадион Дунав нареди да не се допускат родители на стадиона, за да гледат децата си! Как тогава родители са гледали децата си като тренират?!?!!?
  • 4 Дамм

    15 1 Отговор
    "изкуствено игрище, намиращо се над основния терен." Тоест игрището е извън стадиона, а там едва ли има гръмоотводи.

    Коментиран от #7

  • 5 който разбрал разбрал

    23 0 Отговор
    защо не поясните че концесионера е доктор ! от каде доктор има толкова пари да вземе на концесия цял спортен комплекс ?!?!? отдаден му е за 30г. напред някой чувал ли е за подобна концесия някога ? този доктор е като останалите доктори гледат бизнеса да върви че със стария мерцедес е срамно да ходиш на годишните сбирки на докторята… че така и с гръмоотвода …

    Коментиран от #11

  • 6 Не знам помни ли някой

    14 0 Отговор
    но преди години един футболист бе ударен от мълния на самия терен и почина.Някъде на Запад беше това.Гръмоотводите не помогнаха..
  • 7 игрището

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дамм":

    е във землището на стадиона и се намира до най-голямата сграда на комплекса ако имаше гръмоотвод този терен никога нямаше да го удари мълния …

    Коментиран от #8

  • 8 Аз съм ел. инж.

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "игрището":

    Гръмоотвод и да има , важно е дали е добре заземен. Нямаш ли хубаво заземяване и 1000 метра да е висок гръмоотвода , мълниите няма да паднат на нвго. Ако са строени през комунизма, значи най-вероятно е така
  • 9 въпросът е източен

    8 2 Отговор
    Ще продължи да трещи, защото р. Дунав е пълна с тежки метали. Частично решение е, ако на Железни врата се построи станция за извличане на кадмий (отровен, но ценен метал).
  • 10 Русенец

    11 0 Отговор
    Концесионерът е завеждащ отделение в една от русенските болници.
    Освен стадион Дунав, за 30 години от 2018 г. е взел на концесия и по-голямата част от градския стадион.
    Откъде ли има толкова средства, за ремонт и обновяване, може би от някоя управляваща партия?
    Русенци чакаме негово изявление: откъде има парите, каква е безопасността на стадионите и игрищата към тях, защо като медик взема тези стадиони за 30 години....?
  • 11 Абе доктор?

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "който разбрал разбрал":

    Докторите източват яко здравната каса. Някои шефове на болници получават заплати над 50 000 лева месечно. Системата е прецакана. За болните няма пари, всичко сам си плащаш, ама от касата се източват милиони, ей-така.