Last news in Fakti

4 Септември, 2023 15:57 2 157 4

Временната ситуация е много тежка за България

  • българия-
  • волейбол

Засега се проваляме в груповата фаза на Европейското

Временната ситуация е много тежка за България - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Преди Европейското, на което сме съдомакини, бях сигурен, че последният мач от груповата фаза България - Словения ще определи победителя в групата във Варна. Бях оптимист, че ще се разминем със словенците и Франция в директните елиминации в България, което щеше да означава поносим път към 1/2-финалите на първенството.

Утре ще играем със Словения и има угроза да завършим четвърти в групата и да премерим сили с "петлите" още на 1/8-финалите във Варна.

Съдомакини сме на форума, няма да е лошо Словения да победи днес Хърватия и да си гарантира първото място в Група В, а утре да излезе по-лежерно в мач срещу съдомакина България.

Така бихме имали по-големи шансове срещу тях. А иначе записахме домакински загуби от Испания и Хърватия. Това е изненадващо за волейболна България. Успехите срещу Финландия и Украйна не дойдоха лесно.

Нашият тим има нужда от подкрепа и още вярвам, че може да играем 1/2-финал на Европейското.

Но сякаш след този форум трябва да се премине към подмладяване. Младежите и юношите ни се представиха отлично за Световните първенства това лято.

И май идва времето, в което до Александър Николов на полето да виждаме брат му Симеон, Лазар Бучков, Александър Къндев и още младежи и юноши от гарнитурите ни, които са свикнали да побеждават, когато обличат националната ни фланелка, макар и не още в А-тима.

Ще е прекрасно "лъвовете" да пробият до Топ 4 на Европейското, което се провежда сега. Но по-скоро, ако се случи ще е заради някой моментен импулс в пресявките и домакинския фактор.

Волейболът е колективният ни спорт с най-голям потенциал за успехи при мъжете в следващите 10-ина години. Но в момента ситуацията за А-тима е много тежка и никак не е престижно да падаме с по 1:3 във Варна от Испания и Хърватия, които са супер сили във футбола, но не и във волейбола.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо

    1 0 Отговор
    засега
  • 2 Някой

    6 0 Отговор
    Спокойно! И по-тежка ще става. Още следващият мач ще стане ясно, че нашите остават 5-ти или 6-ти в групата си. Тогава вече можем да се отпуснем спокойно и да погледаме качествен волейбол без да се чувстваме гадно, че нашите падат.
  • 3 Факти

    0 0 Отговор
    Слаби сме, звездите са уморени и много не се натягат. Публиката си е супер, но да паднеш от Испания и Хърватия на волейбол говори лошо!
  • 4 Симо

    1 0 Отговор
    Имах възможността да гледам мачовете на Българския национален отбор в тези срещи. Честно казано сме много слаби!!! Константинов няма от какво да се жалва. С този отбор и една победа ни е много, са огромно мое съжаление. Никакъв сервиз, слабо посрещане, хаос на терена, празни пространства, забив от втора линия пълен абсурд, лесни за разгадаване, никакви изводи от атаката на противника и да се промени нещо. Така не се печели на такъв форум. Останах силно разочарован!!! А като знам какви отбори имахме. Какви нападатели, какви блокади. От друга планета бяха. Сегашният отбор за огромно съжаление е посредствен. Много посредствен.