Last news in Fakti

5 Септември, 2023 20:45 2 370 0

Йордан Йовчев: Имаме уникално трасе за паркур, най-доброто в света

  • паркур-
  • спорт-
  • йордан йовчев

Тази година в конструкцията ще има много малка разлика, в сравнение с тази от миналата година

Йордан Йовчев: Имаме уникално трасе за паркур, най-доброто в света - 1

“Смятам, че ще се представим добре като домакини и се надявам да имаме няколко финала. Надявам се момчетата и момичета да се представят достойно. Изключително голямо събитие, имаме голямо доверие от страна на международна федерация и на Министерството на младежта и спорта. Полагаме огромни усилия за развитието на ърбан спортовете, които се практикуват на открито. Паркурът е един от тях и ние се стараем да го развием по най - добрия възможен начин. „Утопия“ ни предостави уникално трасе, най - доброто в света. Тази година в конструкцията ще има много малка разлика, в сравнение с тази от миналата година. Ще има някои размествания на модулите, но като цяло се придържаме към вече утвърденото трасе, което състезателите са опознали“, това сподели председателят на Организационния комитет на световната купа по паркур Йордан Йовчев.

Шестима състезатели (петима мъже и една жена ) ще представят България в надпреварата, която ще се проведе от 8 до 10 септември пред „Арена София“.

При мъжете ще разчитаме на Руслан Пешев, Мартин Димитров, Йоан Досев, Петър Петров и Цветелин Пачев,а при жените е заявена Ксения Момчилова.

В програмата на състезанието са включени две дисциплини - скорост и свободен стил. Пешев ще участва и в двете направления. Досев и Димитров ще спорят за отличията в свободния стил, а Пачев, Петров и Момчилова в тази за скорост.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА