Last news in Fakti

16 Ноември, 2013 18:25 1 042 1

Петричев: Боят да лежи на съвестта на Хубчев!

  • лудогорец-
  • фенове-
  • бой-
  • берое-
  • петричев

Босът на Лудогорец заяви, че разградчани може да бойкотират мача

Петричев: Боят да лежи на съвестта на Хубчев! - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Лудогорец заплаши с бойкот осминафинала-реванш за Купата на България срещу Берое. Мачът би трябвало да се проведе на 17 ноември (неделя) в Стара Загора.

Фенове на Берое нападнаха футболистите на Лудогорец. Мичел Бургзорг е в болница заради взривена бомбичка, помощникът на Стойчо Стоев – Явор Вълчинов, също е с обгорен крак. Има още пострадали представители на отбора от Разград.
 
„По предварителен план мачът не би трябвало да се охранява от полиция. Разбрахме, че Берое са наели частна охрана, което предвид този инцидент, е изключително притеснително. Не съм сигурен, че ще допусна отборът да излезе да играе, за да рискуваме здравето на момчетата, ако се повтори тази враждебна обстановка на стадиона. Ако утре полицията не охранява мача, съм притеснен. Ще преценим обстановката на място, но ако продължава да е враждебна и ако има най-малкото съмнение, че не може да гарантираме здравето на момчетата, няма как да рискуваме“, заяви Ангел Петричев пред „Дарик“ радио.
 
„Може би някакъв късмет сме извадили, тъй като по това време е имало мач във „В“ група и е имало полиция и частни охранители, които са се намесили и са предотвратили нещо по-страшно. Благодаря на местната полиция за адекватната реакция. Този инцидент трябва да лежи на съвестта на ръководството на Берое, както и на треньора Петър Хубчев. Очевидно беше дал указания в първия мач да се рита срещу нашите футболисти. Изпоконтузиха ни всички играчи, сега и извън терена наранявания. С тези постоянни заплахи и подскачания към съдията, нагнети се едно напрежение все едно отиваме на война. Лудогорец не иска да воюва, искаме да играем футбол. Ако искахме да воюваме, бихме взели други момчета“, допълни шефът на шампионите. 
 
„Онзи ден на срещата със съдиите тази новина за джентълменското споразумение да не атакуваме съдиите беше наше предложение. Даваме си сметка, че когато се реагира по този начин на съдийски отсъждания, както реагира Петър Хубчев, е нормално публиката да е негативно настроена. Пътят към подобни инциденти като днес е много кратък. Озадачен съм от ситуацията и не мога да разбера защо се нагнетява по този начин настроението“, каза още Петричев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    seliania