Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 19:00 1 854 1

Разберете кой е човекът, който разтърсва италианския футбол със скандали

  • фабрицио корона-
  • скандал-
  • серия а-
  • футбол-
  • залагане-
  • залагания

Корона заплаши да разкрие имената на поне 50 футболиста

Разберете кой е човекът, който разтърсва италианския футбол със скандали  - 1

Скандалът, който тресе Италия в последната седмица, е на път да стане много по-опасен, разширявайки кръга на заподозрените в залагането на мачове и хазартно зависимите професионални футболисти. След като отне над месец на Италианската прокуратура да се самосезира и да задържи халфа на Ювентус Николо Фаджиоли, след сигнал на силно популярния разследващ журналист от Сицилия Фабрицио Корона през последните дни две други млади италиански звезди бяха разобличени в същото. Става дума за Сандро Тонали, който премина това лято в английския Нюкасъл Юнайтед от Милан за цели 70 млн. евро и бившата звезда на Рома Николо Дзаниоло, който също играе на Острова, но в Астън Вила.

И двамата бяха официално отпратени от лагера на националния отбор на Италия, начело с Лучано Спалети, който видимо бе разочарован от постъпката на своите възпитаници.

Списъкът далеч няма да спре дотук обаче, защото Корона е подготвил имената на близо 50 играча и поне 3-ма президенти на клубове от Серия А, които са замесени в уговорени мачове и нелегални залози.

Още вчера бе разкрито името на четвъртия футболист, а той бе именно Никола Залевски. Журналистът разкри, че майката на 21-годишния талант на Рома му е изпратила 32 съобщения, в които го е молила да не разкрива информацията.

Кой е Фабрицио Корона обаче?

Фабрицио Корона е роден в Катания на 29 март 1974 г. в семейство на журналисти. Предприемач, партньор и директор на миланска фотографска агенция, както и собственик на линия дрехи.

Името му се свързва с поредица от разследвания, проведени през 2007 г. от прокуратурата в контекста на така наречения скандал „Валетополи”; сценарият включва изнудване на известни личности от света на развлеченията и спорта.

Фабрицио прекарва и 77 дни в затвора, по обвинения за изнудване, след което е оставен под домашен арест. След години на лутане между психиатрични клиники, за лекуване на кокаинова зависимост, постоянни задържания и години прекарани вкъщи, 49-годишният скандален журналист се завръща с пълна сила тази година със скандал, който ако бъде доказан може да доведе до второ “Калчополи” и тотално да разбие Италианския футбол.

Бидейки върл фен на Интер, Корона е обвиняван, че никога не би замесил футболисти на “нерадзурите” в скандала. На тези критики той обаче отвърна категорично, че съвсем скоро ще разкрие имената на поне 3-ма от Интер.

Чрез своя канал в Телеграм и Инстаграм страница, сицилианецът разпространява различни записи и видеа с информация и подробности около различните случаи и хазартни проблеми на италианските звезди, които ще разберете в следващите дни само във ФАКТИ.

Автор: Йоан Паташев


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Следващите дни само във ФАКТИ

    7 1 Отговор
    Ехааааа, имаме напредък! Сайта лети нагоре! Изоставя копипейса, и направо удря първи! Жива да не бях! РЕСПЕКТ!