Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 10:54 860 0

Божинов засипа с похвали "Ла Виола"

  • футбол

“Да се насладим на тази Фиорентина”, заяви гордо Божинов

Божинов засипа с похвали "Ла Виола" - 1
Снимка: БГНЕС

След като миналия сезон Фиорентина достигна финал за Лигата на Конференциите и Копа Италия, тази година, “Ла Виола” започна отново много силно кампанията. “Виолетовите” записаха 17 точки в 8 мача, като се намират само на 4 пункта от първото място. В изминалия кръг на Серия “А”, дори шампионите от Наполи си изпатиха на собствен терен, губейки с 1-3 от момчетата на Винченцо Италиано.

В Италия отново се сетиха за Валери Божинов, а “Fiorentinanews.com” успя да се добере до интервю с бившия футболист на Фиорентина.

Г-н Божинов, нека поговорим за силния момент на Фиорентина. Изненадва ли ви? Какво мислите, че предизвика това в играчите?

„Нека започнем от факта, че има много условия да се представят добре тази година във Виола, от отбора до треньора, от феновете до персонала. Всички заедно вършат страхотна работа и това се демонстрира и от откриването на новия спортен център, но и от участието във финала на Лигата на конференциите миналия сезон. Това даде много увереност и съзнание на играчите, за да могат да повярват в своите ценности. Когато се отвори спортен център като “Viola Park”, това означава, че аз, играч, мениджър или фен, работя с ентусиазъм, със съзнанието за силата, че имам всичко необходимо, за да мога да се справям много добре: това е като семейство, от младежите до възрастните - всички са там!

Резултатите, които Фиорентина постига не са случайни, те спечелиха срещу Аталанта и Наполи. Миналата година беше малко по-трудно, но този път отборът е още по-осъзнат и силен и неслучайно се справя толкова добре. Надявам се да продължи така. Всеки положителен резултат е поле за осъзнаване на играчите.

Искам да уточня, че според мен съставът на Фиорентина е перфектен и допълнен. След това цитирам Бонавентура: това е неговият момент, той не е дете, но заради начина, по който играе и ролята, която изпълнява, вярвам, че той е безспорният лидер на Фиорентина на Винченцо Италиано.

Истинският лидер обаче остава колективната игра. Нека се насладим на тази Фиорентина!”.

За “виолетовите” Божинов има 41 мача и 11 гола.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА