Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 16:27 2 269 0

Ампутираха крака на бивш треньор на Григор Димитров и Роджър Федерер

  • григор димитров-
  • роджър федерер-
  • петер лундгрен-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

58-годишният швед е  бил принуден на този отчаян крак след поредната лоша инфекция и счупване на глезена, което не може да зарасне, тъй като той страда от диабет тип 2

Ампутираха крака на бивш треньор на Григор Димитров и Роджър Федерер - 1
Снимка: БГНЕС

Петер Лундгрен, който е бил треньор на Григор Димитров и Роджър Федерер, се е подложил на ампутация на левия крак. Жестоката новина съобщи самият той в социалните мрежи. 58-годишният швед е бил принуден на този отчаян крак след поредната лоша инфекция и счупване на глезена, което не може да зарасне, тъй като той страда от диабет тип 2.

Самият Лундгрен е бил професионален тенисист и стига до номер 25 в световната ранглиста през 1985 година, като печели три титли от АТП.

По време на партньорството си с Петер Лундгрен Федерер печели първите си титли в тениса, след които турнира в зала в Милано през 2001 и първата титла от "Уимбълдън" през 2003.

Освен с Григор Димитров, Лундгрен е работил и е допринесъл за развитието на чилиеца Марсело Риос, руснака Марат Сафин, кипъреца Маркос Багдатис и швейцареца Стан Вавринка.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА