Last news in Fakti

26 Ноември, 2013 17:46 753 0

Кой ще мине под гилотината в Дортмунд?

  • шампионска лига-
  • гилотина-
  • борусия дортмунд-
  • дортмунд-
  • наполи

И двата отбора не се намират във върхова форма. Борусия загуби от Байерн, а Ювентус се подигра с Наполи

Кой ще мине под гилотината в Дортмунд? - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Още след изтеглянето на жребия за груповата фаза на Шампионската лига, група „F” бе определена за „група на смъртта”. По всичко изглежда – с право. Два кръга преди края има много неизвестни и много въпросителни.

Към момента Арсенал и Наполи делят първата позиция с актив от 9 точки, докато Борусия (Дортмунд) е трети с 6. Френският Марсилия няма спечелена точка. Съдейки по преките двубои, британците имат най-добри показатели и са основните фаворити за първото място. Въпросът е кой ще е вторият тим, класирал се за осминафиналите на най-престижния клубен турнир на планетата. Миналогодишният финалист Борусия или италианският Наполи? Тази вечер от 21:45 часа двата отбора излизат в директен сблъсък за милиони.

Всеки, който е наблюдавал немците в последно време, знае, че те са един от най-вълнуващите тимове в световен мащаб. Страхотен състав, уникален треньор, прекрасна публика. Определено „жълто-черните” заслужават място на осминафиналите. Наполи, от своя страна, има треньор с четири европейски трофея, както и играчи на Игуаин, Хамшик и Кайехон.

В последните два кръга от Бундеслигата Борусия записа две последователни загуби – от Волфсбург, и от Байерн (Мюнхен). Последната бе особено болезнена, защото тимът на Юрген Клоп допусна три гола у дома, един от които дело на бившия любимец на местните привърженици Марио Гьотце. Въпреки това отборът е съставен от опитни бойци, които са калени именно в големи битки като тези в Шампионската лига.

Най-голямата пречка пред Борусия е отбраната. Титулярните защитници са контузени, а това се оказа пагубно в съботния мач срещу баварците. Ако италианците успеят да се възползват от този факт, могат да спечелят трите точки на „Сигнал-Идуна Парк”.

Също като своите противници, Наполи записа две последователни загуби в Серия „А”, една от които срещу кръвния враг и основен фаворит за скудетото Ювентус. Възпитаниците на Антонио Конте помляха неаполитанците насред Торино, побеждавайки ги с три гола разлика.

През лятното меркато президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис покани Рафаел Бенитес, за да изгради боеспособен състав, готов за подвизи в Европа. Дали обаче испанецът е успял да го стори?

Тази вече ще получим отговори на много въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА