Last news in Fakti

27 Ноември, 2013 15:56 1 087 0

Последният влак е най-сигурен!

  • шампионска лига-
  • ювентус-
  • копенхаген-
  • влак

Ювентус се нуждае от задължителна победа, а тимът играе най-добре, когато е под напрежение

Последният влак е най-сигурен! - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Шампионската лига е турнирът на турнирите, черешката на тортата! Като такъв, той е събрал и най-големите отбори на Стария континент. Въпреки че футболът е непредвидима игра, в която всеки може да загуби, има няколко основни аксиоми и правила, неподлежащи на съпротивата на времето и историята.

Една от тези аксиоми е, че последният влак е най-сигурен за... Ювентус! Торинският колос, като синоним дори и на италианския национален отбор, захранван предимно с играчи на „бианконерите”, е най-добър, когато е под най-голямо напрежение.

Напрежение ще има и тази вечер на „Ювентус стейдиъм” в подножието на Алпите, където гостува датският шампион Копенхаген в среща от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. В първите си четири срещи Юве записа три равенства и една загуба, допускайки седем гола. Отборът на Антонио Конте се намира на последното място и спешно се нуждае от точки. При грешна стъпка днес мечтите на тифозите за нещо запомнящо се в Европа се изпаряват.

Именно затова можем да бъдем сигурни, че Ювентус ще победи тази вечер, а след две седмици ще издържи на огъня в Истанбул, осигурявайки си място на осминафиналите. На хартия, Юве е по-класният тим и от Копенхаген, и от Галатасарай. Но следвайки и неписаните закони на играта, имаме още едно основание да заложим на италианците.

Под ръководството на Антонио Конте Ювентус е хегемон на Апенините, а през миналата година достигна и четвъртфинал в Лигата, но бе отстранен от бъдещия носител на короната Байерн. В груповата фаза „бианконерите” допуснаха изненадващи равенства у дома срещу Шахтьор и като гост срещу Нордселанд. Така всичко трябваше да се реши в директен сблъсък с Челси, в който Юве прегази съперника си с 3:0 и се нуждаеше само от точка срещу Шахтьор в Украйна, за да продължи напред. Въпреки класата на украинците обаче, „Старата госпожа” ги надви с един гол и се класира напред.

Подобна е и ситуацията днес. При победа срещу датчаните и равенство в Турция, Юве се класира напред. Стига разбира се „Джим бом” да не поднесе изненада срещу Реал в Мадрид. Въпреки привидно лесния двубой, възпитаниците на Антонио Конте трябва да са пределно мотивирани и концентрирани, за да спечеля трите точки, които бяха определени като „всичко или нищо” от италианския наставник.

Основните козове? Датската отбрана ще бъде подложена на огромно изпитания от летните покупки на Юве Фернандо Йоренте и Карлос Тевес, които оформиха атомен тандем, придобиващ все по-завършен вид след всеки изминал мач. Испанецът вкара два гола до този момент в кампанията, докато Тевес търси първото си попадение от 2009 година насам.

Ювентус се нуждае от задължителна победа, а тимът играе най-добре, когато е под напрежение!

В друг интересен сблъсък Байер (Леверкузен) приема Манчестър Юнайтед на „Байарена”. „Червените дяволи” гостуват на отбор, който няма загуба вкъщи от месец март тази година. При победа, момчетата на Сами Хюпия ще излязат на първо място в група „A”.

Във Франция Пари Сен-Жермен приема гръцкия Олимпиакос в директен сблъсък за първото място в група „C”.

Едно е сигурно – предстои вълнуваща вечер с марка Шампионска лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА