Last news in Fakti

27 Ноември, 2013 23:37 1 301 0

Реал разгроми Галатасарай с човек по-малко

  • шампионска лига-
  • реал мадрид-
  • галатасарай-
  • ювентус

Италианският шампион Ювентус очаквано победи датския такъв Копенхаген в Торино с 3:1

Реал разгроми Галатасарай с човек по-малко - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Въпреки че над час Реал (Мадрид) игра с човек по-малко срещу Галатасарай, тимът на Карло Анчелоти успя да победи с 4:1 в среща от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Един от най-опитните играчи на „Белия балет” Серхио Рамос бе изгонен още в 26-ата минута с директен червен картон. Защитникът попречи на играч на „Джим бом” да излезе очи в очи срещу Касиляс и бе изгонен от главния съдия Колъм. В 37-ата минута звездната покупка на Реал Гарет Бейл вкара красив гол от пряк свободен удар и даде преднина на тима си.

Още в следващата атака обаче турците изравниха чрез Умут Булут, който получи прекрасен пас от Дидие Дрогба и преодоля вратаря на домакините с удар от близо десет метра. Началото на второто полувреме започна ударно за мадридчани, които вкараха чрез Алваро Арбелоа. В 63-ата минута пък Анхел ди Мария направи 3:1, убивайки интригата в двубоя. Четвъртият гол бе дело на Иско.

В другата среща от група „B” италианският шампион Ювентус очаквано победи датския такъв Копенхаген в Торино с 3:1. Артуро Видал се разписа от дузпа в 29-ата минута, отбелязвайки третия си гол от началото на кампанията. В началото на второто полувреме бившият играч на „бианконерите” Олоф Мелберг наказа домакините, но малко по-късно се превърна в антигерой, поваляйки Йоренте в собственото си наказателно. Отново Артуро Видал бе точен от дузпа, правейки 2:1 за Ювентус. В 64-ата минута чилийският полузащитник оформи своя хеттрик след прекрасно подаване на Пол Погба и прехвърлящ удар с глава.

Реал е водач в групата с 13 точки, следван от Ювентус с 6, Галатасарай и Коненхаген с по 4. В следващия кръг Галатасарай приема Юве в директен сблъсък за второто място.

В Германия Манчесър Юнайтед победи Байер (Леверкузен) с 5:0 и си осигури място на осминафиналите. Антонио Валенсия даде преднина на „Червените дяволи” в 22-ата минута, а малко по-късно Емир Спахич си отбеляза автогол. Джони Еванс направи резултата класически с 65-ата минута, а четвърт час преди края Крис Смалинг вкара четвърти гол. Крайният резултат бе оформен от Нани.

По-рано днес носителят на трофея Байерн победи като гост ЦСКА (Москва) с 3:1 и подобри постижението на Барселона от девет последователни успеха в турнира, записвайки десети.

Всички резултати от изиграните днес срещи в Шампионската лига:

Група „A”

Байер Леверкузен (Германия) – Манчестър Юнайтед (Англия) 0:5
Шахтьор Донецк (Украйна) – Реал Сосиедад (Испания) 4:0

Група „B”

Ювентус (Италия) – Копeнхаген (Дания) 3:1
Реал Мадрид (Испания) – Галатасарай (Турция) 4:1

Група „C”

Андерлехт (Белгия) – Бенфика (Португалия) 2:3
ПСЖ (Франция) – Олимпиакос (Гърция) 2:1 

Група „D”

ЦСКА Москва (Русия) – Байерн Мюнхен (Германия) 1:3
Манчестър Сити (Англия) – Виктория Пилзен (Чехия) 4:2


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА