Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 19:20 1 061 0

Игрча на ПСЖ чупи 70-годишен рекорд

  • уарен заир-емери-
  • псж-
  • футбол-
  • франция-
  • дидие дешан-
  • нацонален отбор

При Дидие Дешан начало на Франция, преди да навръшат 20 години за за националния отбор са дебютирали Рафаел Варан, Кингсли Коман, Антони Марсиал, Усман Дембеле, Килиан Мбапе и Едуардо Камавинга

Полузащитникът на Пари Сен Жермен Уарен Заир-Емери, който се очаква да бъде извикан от селекционера Дидие Дешан в националния отбор на Франция по футбол за квалификацията с Гибралтар, може да стане най-младият играч на "петлите" от 1945 година насам, съобщи вестник "Екип".

Ако бъде избран и се появи на терена, Заир-Емери ще изпревари със своите 17 години, 8 месеца и 10 дни Едуардо Камавинга, който дебютира за "петлите" на 17 години, 9 месеца и 29 дни в мача срещу Хърватия (4:2) на 8 септември 2020. Заир-Емери обаче няма да бъде най-младият играч за Франция, като Феликс Виал е бил на терена срещу Люксембург (4:1) на 29 октомври 1911 година, когато е бил едва на 17 години, 2 месеца и 15 дни. Това е единственият играч на Витри в националния тим на Франция в историята му, а по-късно Виал е убит на фронта през 1915 година.

При Дидие Дешан начало на Франция, преди да навръшат 20 години за за националния отбор са дебютирали Рафаел Варан, Кингсли Коман, Антони Марсиал, Усман Дембеле, Килиан Мбапе и Едуардо Камавинга.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА