Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 21:11 2 506 20

Берое с впечатляваща победа срещу Левски

  • левски-
  • берое-
  • футбол

Старозагорци биха с 2:1

Берое с впечатляваща победа срещу Левски - 1

Берое постигна впечатляващ успех срещу Левски с 2:1 в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Стара Загора бе ръководен от Васил Минчев. Джани Политино (4) много бързо даде преднина на домакините в началото на срещата, възползвайки се от щастлив рикошет при удар на Вини Тирбулет. В последната минута на първото полувреме Кристиан Димитров (45) възстанови равенството, а попадението бе първо за защитника със синята фланелка. През втората част Леандро Годой (74) отново шокира "сините" след ужасяваща грешка на Кристиан Димитров, който подцени свое успоредно подаване.

Двата тима влязоха в мача в добро настроение, след като в предишния кръг постигнаха победи над лидерите в шампионата. Заралии удариха като гост Локомотив (Пловдив), докато “сините” се справиха с Черно море на “Герена”.

Както е известно, през седмицата Уелтон получи контузия и ще отсъства от терените за следващите мачове на "сините". В атака Николай Костов заложи на Асими Фадига, Роналдо, Марин Петков и Рикардиньо. Под рамката отново застана Николай Михайлов.

Срещата започна отлично за домакините от Стара Загора, които поведоха в резултата с бърз гол още в 4-ата минута. Левски даде шанса на Берое да пробие през центъра след грешка на Краев, а Вини Тирбулет да шутира към вратата на Николай Михайлов. Топката срещна левия крак на Петрис, който опита да блокира шута, но попадна право в напълно свободния Джани Политино. Нападателят хладнокръвно пусна топката покрай Михайлов и взриви "Аязмото".

Публиката на Берое изрази радостта си бурно и запали факли, както и заря, което създаде димна завеса над терена. Това доведе до спирането му за пет минути.

Точно в 18-ата минута феновете на Берое, а след това и тези на Левски започнаха да пеят дружно "Оставка" и да скандират срещу БФС. Заралии имаха и транспарант в сектора си срещу футболната ни централа.

В 24-ата минута Левски получи възможността да застраши вратата на Берое от фаул. Ударът на Марин Петков обаче срещна стената и "сините" стигнаха само до корнер, от който не произлезе нищо интересно. И двата отбора опитваха да организират атаки, но в тези на Берое видимо имаше повече мисъл и острота.

Последваха две добри възможности за Левски. В 39-ата минута Рикардиньо шутира покрай вратата, а три минути по-късно Марин Петков качи топката на главата на Рикардиньо при центриране от корнер, но бразилецът стреля над горната греда.

В края на първото полувреме Левски стигна до изравняването на резултата. Центрирана топка в наказателното поле беше свалена от Рикардиньо. Последва шут на Дарлан, който беше блокиран от стража на Берое. Рикардиньо видя свой съотборник в наказателното поле и подаде, а от близка дистанция Кристиан Димитров не сбърка. Ситуацията с попадението беше преразгледана от ВАР за потенциално нарушение на Рикардиньо срещу Джорди Говеа, но такова нямаше.

На почивката бяха извършени смени в двата състава. За домакините Сийас се появи в игра на мястото на Стефан Гаврилов, а Асен Митков замени Андриан Краев. В 51-рвата минута Асен Митков центрира от корнер. Цунами беше изпуснат от защитата на Берое, но не успя да насочи удара си във вратата. Две минути по-късно Родриго Ачинели се намеси при шут на Рикардиньо по земя.

Явно на почивката наставникът на Левски Николай Костов бе предприел нужните мерки, защото през втората част столичани упражниха натиск и притиснаха заралии в тяхната половина. В 68-ата минута Асен Митков изпълни пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле, но шутира над горната греда. Веднага след това Фадига опита мощен изстрел от далечна дистанция, но и той прелетя над вратата.

Сякаш от нищото Берое отново стигна до гол, с който да поведе в резултата. Кристиан Димитров подцени свое подаване като последен в защитата на Левски. Бранителят опита успореден пас, който беше пресечен от Леандро Годой. Нападателят показа страхотна линейна скорост и пробяга разстоянието от центъра до наказателното поле, след което преодоля елегантно Николай Михайлов.

Дори десетминутното добавено време не стигна на Левски да се добере поне до изравняването и така Берое се поздрави с втори пореден впечатляващ успех след победата срещу Локомотив в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шизофен 1914

    20 5 Отговор
    Малиииии ще объркам стихотворението тези дни
  • 2 Тото 1 и Тото 2

    21 7 Отговор
    Това е една много добра , даже отлична вест !
  • 3 Мим33

    13 2 Отговор
    По този начин няма да стане.Продължават детинските грешки в защитата .В случая грешки на Краев и Димитров.Напред пълна немощ.Кво праим,а Наско???

    Коментиран от #18

  • 4 Зайо Байо

    31 9 Отговор
    Защо не им дадоха 2 дузпи на сините , че и червен картон за беройци ? Така щяха да са по-равностойни !
  • 5 ПЪГУОШ

    23 9 Отговор
    Отборът на ВЛАСТТА !
  • 6 Макавей Пухчев

    13 3 Отговор
    Само с добро не става. Трябва акъл и тояга
    И да пенсьонират мамин ники и да си вземат вратар.
    С измислени дечковци и плажен футбол, няма да стане
  • 7 Кое му е впечатляващото

    16 3 Отговор
    Нищо впечатляващо-2 удара, 2 гола на защитата. Левски беше трагичен в защита, а Берое имаха голям късмет. Но само с късмет няма да стигнат до 6цата, а пък в Левски творят тъпотия след тъпотия.
  • 8 Кой какво

    13 4 Отговор
    Махайте тоя малоуик Костов и човека над него Сираков,пълни боклуци
  • 9 Батето

    12 4 Отговор
    Казах ви,че от тия скъсаняци не става нищо без юношите.
  • 10 СинФен

    11 4 Отговор
    като биха Морето с един удар и купен вратар, явно си повярваха, че вече са шампиони, без уелтон са кръгла нула в нападение, а дърветата краев и димитров са жалкари !!!

    Коментиран от #17

  • 11 Въгларово

    10 2 Отговор
    На прехвалено лозе,с голяма кошница не ходи!
  • 12 Диамантената ръка

    9 1 Отговор
    Всъщност целта с тия финанси и футболисти е или четвърто или седмо място, то разлика няма, бараж за Европа и ако може някой лев да се изкара оттам.
  • 13 Милен

    10 7 Отговор
    Смешно е когато "фенове" на отбори с преобладаващо чуждестранни пишман футболисти протестират срещу БФС за състоянието на националният отбор 😂😂😂

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Диамантената ръка

    6 1 Отговор
    Няма как отбор с половин вратар, без централен нападател, Сундберг, Г.Миланов и Ф.Кръстев си тръгнаха, а и Уелтън днес го няма, пари няма и да се очакват резултати... Таратор без краставици и кисело мляко е гола вода.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 браво!

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "СинФен":

    Така е. Краев е крайно слаб футболист, женствен, но и груб, недодялан, не може да борави с топката, гола вода е.Повечето от "отбора на народа" са такива- с посредствени възможности. Хитрият аржентински треньор на Берое лесно ги разгада и им видя сметката.
  • 18 Роми Козлов

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мим33":

    Сега цяла Бъългария ще оплаква левскарите, цяла седмица това ще говорят.Един посредствен отбор паднал и този път и съдията не му помогнал.Ромето и Козела ще ореват света "пред банята".
  • 19 бай Васо

    7 1 Отговор
    Видя се, че, когато има сравнително обекстивен съдия, левскарите показват истинската си стойност, а тя никак не е висока.Напротив-слаб, скучен, еднотипен, скован футбол, съъс слаб треньор и елементарни футболисти.Едно време си имаха съдии- Гошо Баничката Пармаков, Мечо Ящаров, Митко Чуков,Руменчев, Б.Дочев, Гергинов, един от Сандански и кой ли не.Сега малко се оправиха нещата , но пак свирят за тях и дразнят хората.В Стара Загора има стара вражда към "отбора на народа" и народната милиция, още от времето, когато заради Левски-Спартак-тогава 1971г.-Берое го извадиха от А група.
  • 20 Рефер

    4 1 Отговор
    Отборчето от ПодуЯне.....на командно дишане...