Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 12:56 571 0

Фермин Алдегер спечели старта в Мото 2 в Тайланд

  • фермин алдегер-
  • мото 2-
  • тайланд

Педро Акоста ще трябва да почака още за Световната титла

Фермин Алдегер спечели старта в Мото 2 в Тайланд - 1
Снимка: БГНЕС

Испанецът Фермин Алдегер (Boscoscuro) спечели втората победа в своята спортна кариера, а също така и за сезона, триумфирайки в Moto2 в Гран При на Тайланд от световния шампионат по мотоциклетизъм. В състезанието на второ място остана сънародникът му Педро Акоста от отбора на Калекс, но не успя да си гарантира още тук световната титла, предава БТА. Времето на победителя е 35:20.880 минути, като Акоста изостана от него на 3.481 секунди. Третото място в днешната гонка при Мото 2 е за представителя на домакините от Тайланд – Сомкаит Чантра, чието време е 9.794 секунди по-слабо от товa на победителя.

Алдегер доминираше в състезанието от началото до края, след като беше и най-бързият в тренировките, а отделно от това направи и най-бързата обиколка днес. Вниманието му обаче беше върху неуспешните опити на друг испанец - Педро Акоста, да бъде математически провъзгласен за световен шампион. Но Акоста не можа да се справи с лидера и накрая реши да остане на удобно второ място. То също можеше да му осигури титлата, ако съперникът му, италианецът Тони Арболино (Kalex), беше завършил петнадесети или извън точките. Арболино обаче остана на 4-а позиция с изоставане от 12.923 секунди.

Педро Акоста вече има 300.5 точки и ще му бъде по-лесно да стане световен шампион в следващия кръг от шампионата в Малайзия, който ще се проведе след две седмици. Преследвачът му Тони Арболино с 237.5 точки ще има задължението да спечели, ако иска поне да отложи празника на Акоста.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА