Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 09:36 838 3

Любо Пенев винаги дава отпор на "Армията"

  • любо пенев-
  • футбол-
  • хебър-
  • цска

Любопитно е, че въпреки че кариерата му край тъчлинията продължава вече близо 15 години, той само два пъти се е завръщал на "Българска армия" като наставник на друг тим, а утре това ще се случи за трети път

Любо Пенев винаги дава отпор на "Армията" - 1

Наставникът на Хебър Любослав Пенев е един от най-изявените футболисти във втората половина от историята на ЦСКА, като е продукт на школата на клуба. През 2009-а започна треньорския си път също на "Армията", а оттогава общо 4 пъти е заставал начело на "червените" и е водил и още няколко родни отбора - Литекс, Ботев (Пд), Царско село, ФК ЦСКА 1948 и сега Хебър.

Любопитно е, че въпреки че кариерата му край тъчлинията продължава вече близо 15 години, той само два пъти се е завръщал на "Българска армия" като наставник на друг тим, а утре това ще се случи за трети път.

Първата визита на Ел Голеадор на родния му стадион е на 20 април 2011 г. начело на Литекс, с който няколко седмици по-късно става шампион. Двубоят е от полуфиналната фаза на турнира за Купата на България и освен завръщане на Любо Пенев се явява и завръщане на ЦСКА на "Армията", тъй като близо година тимът домакинства на "Васил Левски" заради ремонт на съоръжението. "Червените", водени от Милен Радуканов, изиграват най-силното си полувреме за сезона и като по чудо водят само с 1:0 на почивката с гол на Спас Делев след пропуски на Делев, Маркиньос и Платини. Втората част обаче е коренно различна, като гостите от Ловеч поемат инициативата и изравняват чрез Георги Миланов, който се разписва с глава след корнер. "Оранжевите" продължават да нападат, но в 87-ата минута ЦСКА нанася решителен удар. При една от малкото атаки на тима Делев стреля от границата на пеналта, топката рикошира в Пламен Николов и се оплита в мрежата - 2:1 и червените са на финал! Впоследствие те надиграват Славия и вдигат купата.

Следващата възможност Пенев да се завърне на "Армията" с друг отбор идва цели 9 години по-късно - на 1 ноември 2020 г., и дори не се оползотворява. Тогава треньорът е начело на Царско село, като се разболява часове преди сблъсъка и остава у дома. По телевизията наблюдава как тимът му 90 минути удържа равенството, но в самия край Санкаре носи измъчена победа с 1:0 на ЦСКА.

Второто и за момента последно негово гостуване на родния стадион се състоя миналата есен и бе свързано със сериозно напрежение.

Той водеше, меко казано, недолюбвания от "червените" фенове ФК ЦСКА 1948, а няколко дни преди срещата на 29 август 2022 г. Стойчо Младенов бе назначен като оперативен директор на този клуб, което допълнително доведе до негативна реакция срещу обявените за предатели. Младенов не дойде на мача, а звездата му в алеята на славата бе обсипана със стотинки. Настоящият помощник на Пенев - Ради Здравков бе обиждан и замерян в ложата, а самият треньор също не бе посрещнат никак топло. На терена ФК ЦСКА 1948 поведе в началото на втората част, но ЦСКА обърна с гол на Турицов от дузпа в 78-ата минута и страхотно изпълнение на Де Нойер в 87-ата (точно както преди 11 години)!

Сега Любо Пенев със сигурност ще получи различно отношение спрямо предишното си гостуване на "Армията" и ще бъде аплодиран от домакинските привърженици. А дали отново ще се стигне до драма и късни попадения, предстои да разберем, пишат в свой специален материал колегите от "Тема Спорт".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специалиста

    0 0 Отговор
    Пак да ви го повторя. Никой в България не знае футбола както Супата, и вместо да оглави целия футбол, най-големия мениджър раждан по тези земи, го лутат по отборчета и двете мъртви ЦСКА дето се карат кой е наследник на покойното. Ако дойде деня в който Супата да оглави футбола, след 5 години ще играем срещу големите като с равни, и победите над северните вардарци, Люксембург, Малта и Фарьорските острови ще са просто закономерност.
  • 2 Батето

    0 0 Отговор
    Чичовото като футболист беше кръгла 0.Как са го взели за треньор ?

    Коментиран от #3

  • 3 Татето,

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Батето":

    Моуриньо също, Нагелсман тоже, Алефантос също,не е необходимо да си добър футболист, резервната скамейка учи много